Prefectul Capitalei, declarații inedite despre proteste. Ce partid politic se ascunde în spatele manifestațiilor

Prefectul Capitalei Alin Stoica a făcut noi declarații. El a vorbit despre prezența unui partid politic care s-ar afla în spatele protestelor. Şeful Jandarmeriei, Ionel Stegăroiu a transmis și el cine are legătură cu violențele din centrul Bucureștiului.

Author: Georgiana Balaban marți 30 martie 2021 , 11:10

Proteste în Capitală
Proteste în Capitală[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectul Capitalei Alin Stoica a vorbit despre protestele din București. Stoica a menționat că un partid politic și liderul acestuia se află în spatele manifestațiilor. Declarații a făcut și șeful Jandarmeriei, Ionel Stegăroiu.

El s-a referit la violenţele din centrul Capitalei și a discutat despre ”aşa-zişii lideri informali ai protestelor”, fără a da nume, subliniind însă că la finalul investigaţiilor vor putea fi oferite mai multe detalii.

Citeste si: Cum se apără DSU împotriva criticilor privind restricțiile- FOTO. ”Sunt țări care aplică reguli mult mai dure decât noi”

„Aceste proteste au fost organizate de un anumit partid şi un lider al acelui partid”, a declarat prefectul Capiltalei Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a vorbit și despre oamenii care au venit fără mască la protest. „Oamenii care nu respectă regulile, o minoritate, nu le respectă indiferent că vin sau nu la protest” şi a admis că este posibil să fie răspândit mai mult virusul.
”Facem apel la conformarea voluntară”, a afirmat prefectul.

Citeste si: Raed Arafat, despre restricții mai dure

alin stoica proteste capitală
Alin Stoica - despre proteste.[Sursa foto: digi.24]

Ce a transmis șeful Jandarmeriei Ion Stegăroiu

Șeful Jandarmeriei Ion Stegăroiu a discutat despre violențele din cadrul protestului. „Vizionăm înregistrările video de la Piaţa Unirii pentru a stabili implicarea celor care au fost la locul evenimentului”.
El s-a referit la ”aşa-zişii lideri informali ai protestelor.”

Citeste si: Florin Cîțu, anunț pentru toți protestatarii: „Îi înţeleg pe români că după un an de pandemie au obosit”

La sfârșitul investigației, Ion Stegăroiu a transmis că va da mai multe detalii dacă este necesar. „Nu pot să dau nume, dar dacă va fi nevoie, putem da detalii după ce terminăm investigaţia”, a zis oficialul.

Șeful Jandarmeriei a afirmat că autorităţile nu deţin pentru moment informaţii legate de caracterul spontan sau premeditat al manifestaţiilor.
El a declarat că nu există o cifră exactă a numărului de participanţi, estimându-l la peste 1.500 de persoane.

Citeste si: Raed Arafat a anunțat când se vor ridica restricțiile! Valul trei al pandemiei va fi ultimul prag cu măsuri pentru români. Ce trebuie să știe toți românii

„Avem permanent dispozitive în Bucureşti pe care le mutăm la nevoile operative care apar. Suntem pregătiţi şi pentru seara asta. Nu merge la misiuni cu scopul de a provoca sau incita la anumite acte de violenţă, mergem acolo pentru siguranţa participanţilor”, a declarat şeful Jandarmeriei Capitalei.

Ion Stegăroiu a făcut declarații și despre protestatarul ridicat de jandarmi la Universitate. El a menționat că bărbat nu a dorit să se legitimeze, nu purta mască şi e cercetat pentru ultraj.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si