Premierul Orban, anunț de ultima oră despre creșterea alocațiilor. "Vom găsi o soluție"

Premierul Ludovic Orban promite că alocațiile pentru copii vor crește în acest an, dar exclude dublarea lor. ”Vom găsi o soluţie ... care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar, sigur, nu la dublarea imediată", a spus joi premierul.

Author: R.I. joi 16 iulie 2020 , 13:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor, dar va fi căutată o soluţie pentru că alocaţiile să crească în acest an. Ludovic

Orban a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de rpesă, despre dublarea alocaţiilor şi a afirmat: ”Vom găsi o soluţie împeună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar, sigur, nu la dublarea imediată, pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile”.

Citeste si: Un mare sportiv, răpus de COVID-19 la doar 33 de ani! A fost în stare gravă aproape o lună

Șeful PSD: ”Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban, după ce CCR a respins obiecţia de neconstituţionalitate a Guvernului privind amânarea dublării alocaţiilor.

”Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea”, afirmă liderul social-democraţilor, care precizează că că, dacă la 1 august alocaţiile nu vor fi dublate, PSD va depune moţiunea de cenzură.

Citeste si: Inspector școlar, semne obsene pe Facebook. Profesorii au reacționat: "Yes, boss"

Curtea Constituţională a respins miercuri sesizarea Guvernului privind dublarea alocaţiilor, potrivit News.ro. ”Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a transmis CCR.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si