Alte 94 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, majoritatea în judeţul Suceava

Alte 94 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.846, din care 64 de decese. Cazurile noi au fost semnalate în zece judeţe şi în Bucureşti, cele mai multe fiind în judeţul Suceava.

A.N.C, sâmbătă 20 iulie 2019 , 12:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 19 iulie este 17.846 din care 64 de decese.

Citeste si: Bilanţul incendiului criminal de la studioul de animaţie din Kyoto a ajuns la 34 de morţi. Majoritatea victimelor erau persoane tinere, unele angajate în aprilie

Citeste si: Viorica Dăncilă, despre viitorul comisar european: Cred că pentru România un portofoliu precum Energia, Transporturile, Mediul ar însemna foarte mult

Citeste si: “El Chapo” a fost transferat într-o închisoare de maximă siguranţă din Colorado

Astfel, în perioada 15-19 iulie, au fost raportate încă 94 de cazuri nou-confirmate în 10 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai multe dintre aceste cazuri - 51 - au fost raportate în judeţul Suceava, alte 16 fiind semnalate în Neamţ, şapte în Sălaj, şase în Bucureşti, cinci în Caraş-Severin, trei în Galaţi, două în Teleorman şi câte un caz în Buzău, Giurgiu, Mehedinţi şi Olt.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si