„În continuarea informaţiilor transmise cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetăţenilor români”, a informat, miercuri, MAE.

Citeste si: Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a fugit dintr-un centru de carantină din Brăila

De asemenea, autorităţile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, respectarea acesteia fiind supravegheată de către echipaje de poliţie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Totodată, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente şi produse de strictă necesitate, iar începând de marţi s-a înfiinţat o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obţine informaţii cu privire la reglementările specifice carantinei şi pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informaţiile sunt asigurate atât în limba germană, cât şi în limba română.

Citeste si: Coronavirus 24 iunie 2020. Numărul de cazuri continuă să crească

De asemenea, MAE a precizat că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la situaţia menţionată. Ambasada României la Berlin continuă dialogul pe această temă cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19. 

Citeste si: Se redeschid sau nu restaurantele de la 1 iulie 2020? Anunţul făcut de ministrul Economiei

În 17 iunie, MAE anunţa că 38 de cetăţeni români din Magdeburg (Germania) au fost confirmaţi cu coronavirus, iar dintre aceştia o persoană a murit la spital, din cauza complicaţiilor, o alta fiind internată, în timp ce restul au simptome uşoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si