"Am ajuns să mâncăm șobolani". Țara îngenuncheată de al doilea lockdown

O țară din Asia de sud-est, aflată chiar în vecinătatea Chinei, se confruntă cu o situație extrem de gravă: nu pandemia îi ucide pe oameni (sunt aproape 1100 de decese asociate COVID), ci foamea generată de carantina totală.

Author: Razvan Ilie luni 26 octombrie 2020 , 13:40

Situație dramatică în Myanmar, unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din Asia de sud-est
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Situație dramatică pentru locuitorii din periferia celui mai mare oraș din Myanmar, țară intrată în al doilea blocaj total de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. „Oamenii mănâncă șobolani și șerpi”, spune printre lacrimi unul dintre localnicii afectați de criza economică și alimentară.

Citeste si: Ludovic Orban a anunțat persoanele care sunt exceptate de la obligaţia portului măştii

Coronavirusul a adus o criza fără precedent în Yangon

După ce primul val de coronavirus a lovit Myanmar în martie, Ma Suu, în vârstă de 36 de ani, și-a închis taraba de salate și și-a amanetat bijuteriile și aurul pentru a cumpăra alimente de mâncat, informează Reuters.

În timpul celui de-al doilea val al pandemiei, când guvernul a emis în septembrie un ordin de interdicție pentru Yangon, femeia s-a văzut nevoită să închidă din nou mica afacere și și-a vândut hainele, farfuriile și alte obiecte din casă.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Rămas fără venituri, soțul ei, muncitor fără construcții, a recurs la "vânătoarea" de alimente în canalele deschise din mahalaua în care locuiesc, la periferia orașului.

Oamenii mănâncă șobolani și șerpi”, a spus Ma Suu printre lacrimi. „Fără niciun venit, trebuie să mănânce așa pentru a-și hrăni copiii”. Cei doi locuiesc în Hlaing Thar Yar, unul dintre cele mai sărace cartiere din Yangon, unde locuitorii folosesc lanterne în tufișurile din spatele caselor lor, în căutarea unor animale cu care să-și alunge foamea.

În timp ce șobolanii, reptilele și insectele sunt adesea consumate de familiile sărace din zonele rurale, acum și oamenii din regiunile urbane sunt nevoite să recurgă la aceleași surse de hrană.

Cu mai mult de 40.000 de cazuri și 1.000 de decese, Myanmar se confruntă cu unul dintre cele mai grave focare de coronavirus din Asia de Sud-Est, iar blocarea din Yangon a lăsat sute de mii de oameni, precum Ma Suu, fără muncă.

Sursa


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si