Am gasit reteta perfecta pentru temperaturile ridicate. Nu ai nevoie de cuptor si este delicioasa
Ingrediente
25 biscuiti cu ciocolata (Oreo fara crema), 100 g unt, 170 g inghetata de vanilie, 200 g fructe proaspete (capsuni, fructe de padure, nectarine, piersici)
Folosind un robot de bucatarie, marunteste biscuitii. Ar trebui sa obtii 200 g firimituri sau bucatele de biscuiti, din care vei face blatul. Transfera-le intr-un bol mediu si adauga untul topit. Amesteca bine, apoi pune totul intr-o tava speciala de tarta. Preferabil ar fi sa folosesti una cu fundul detasabil.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Poziția corectă a mâinii la măsurarea tensiunii. Ce să nu faci cu 30 de minute înainte- antena3.ro
Intinde bine cu degetele, preseaza si acopera tava uniform. Intinde si pe margini, apoi pune tava la rece, pentru cel putin 30 de minute. Lasa pana cand se raceste complet. Daca te grabesti, foloseste congelatorul sau daca vrei ca desertul sa fie gata a doua zi, poti lasa peste noapte (dar nu mai mult) in frigider.
Cand blatul astfel format este gata, scoate inghetata din congelator si las-o la temperatura camerei 5 minute.
Transfera intr-un bol si amesteca folosind o spatula, pana cand devine moale. Umple tarta cu inghetata cremoasa, intinde uniform. Pune totul din nou in congelator, lasa cel putin 20 de minute.
Adauga fructe proaspete deasupra si pune tarta din nou la rece, lasa cel putin o ora, pana se intareste complet. Daca ai o forma speciala, iti va fi mult mai usor sa scoti desertul. Alternativ, taie in bucati si serveste cate o felie de tarta cu fructe.
Poti folosi fructe de sezon si inghetata cu diferite arome, dar si biscuiti diferiti. Incearca diverse combinatii si foloseste-ti creativitatea, pentru un desert racoritor si absolut delicios.