Ambasadorul Turciei la Bucuresti: "Nu exista tortura sistematica in statul turc"

Ambasadorul Turciei la Bucuresti, Koray Ertas, a declarat intr-un interviu ca tot ceea ce se intampla in Turcia dupa lovitura de stat respecta toate normele si termenii legali, precum si obligatiile internationale. Turcia incearca sa restabileasca acum ordinea constitutionala conform normelor legale si are nevoie de sustinerea prietenilor, aliatilor si partenerilor tarii, a mai spus ambasadorul.

A.S., joi 28 iulie 2016 , 09:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Digi 24, ambasadorul Turciei a declarat ca toate masurile luate de autooritatile turce dupa lovitura de stat au fost conforme legilor din Turcia, in acest proces nu se face nimic ilegal.
"Este trist într-adevăr să vedem o parte dintre prietenii Turciei, în România, că vorbesc despre această lovitură de stat doar într-o exprimare simplă şi apoi vorbesc foarte mult despre ceea ce se întâmplă după lovitura de stat în Turcia. Turcia abia a scăpat de ameninţarea uriaşă la adresa democraţiei şi a ordinii sale constituţionale şi avem nevoie de susţinerea prietenilor, aliaţilor şi partenerilor noştri. Iar dacă această lovitură de stat ar fi fost reuşită, am fi vorbit despre o Turcie diferită, unde nu ar mai fi fost deloc democraţie. Ce încercăm acum să facem este să restabilim ordinea constituţională conform normelor legale", a declarat Ertas Koray pentru Digi24.

Intr-un interviu acordat jurnalistilor Digi 24, ambasadorul Turciei a declarat ca toate masurile luate de autooritatile turce dupa lovitura de stat au fost conforme legilor din Turcia, in acest proces nu se face nimic ilegal.

"Este trist într-adevăr să vedem o parte dintre prietenii Turciei, în România, că vorbesc despre această lovitură de stat doar într-o exprimare simplă şi apoi vorbesc foarte mult despre ceea ce se întâmplă după lovitura de stat în Turcia.

Turcia abia a scăpat de ameninţarea uriaşă la adresa democraţiei şi a ordinii sale constituţionale şi avem nevoie de susţinerea prietenilor, aliaţilor şi partenerilor noştri.

Iar dacă această lovitură de stat ar fi fost reuşită, am fi vorbit despre o Turcie diferită, unde nu ar mai fi fost deloc democraţie.

Ce încercăm acum să facem este să restabilim ordinea constituţională conform normelor legale", a declarat Ertas Koray pentru Digi24.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si