Amenajarea bucătăriei open space - tips & tricks

Locuințele moderne au, de cele mai multe ori, bucătărie open space, obținută, ulterior construirii, prin eliminarea unui perete sau tăierea lui. Acest tip de bucătărie dă senzația de spațiu, motiv pentru care este preferată în tot mai multe case. Uneori, amenajarea bucătăriei open space poate fi o provocare, dar, dacă ții cont de câteva sfaturi practice și de niște reguli elementare, nu vei avea probleme.

miercuri 10 martie 2021 , 13:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Combinațiile de culori sunt importante 

O bucătărie open-space presupune conexiunea dintre două încăperi, sufrageria și bucătăria. Cele două se confundă și, cu ajutorul unor trucuri, poți obține un singur spațiu mare. Combinația de culori este esențială pentru a nu separa camerele. Astfel, e recomandat să optezi pentru culori neutre, asemănătoare, atât în bucătărie, cât și în sufragerie. Chiar și atunci când alegi mobilierul, piesele trebuie să fie uniforme și să se încadreze în același peisaj. Atunci când alegi mobilierul, gândește totul în cele mai mici detalii, atât în ceea ce privește culorile, cât și texturile. Spațiul generos care se creează prin acest open-space îți permite să alegi o varietate de scaune pentru bucătărie și living, să faci o serie de combinații interesante cu acestea și chiar să combini mai multe modele, în funcție de zona în care le amplasezi. De exemplu, poți opta pentru scaune înalte într-o zonă de bar, și, lângă măsuța de cafea, poți poziționa câteva taburete de dimensiuni diferite.

Iluminatul este esențial  

Lumina este deosebit de importantă, atunci când ai o bucătărie de tip open space.

Ideal ar fi să ai ferestre mari, care să ai lumină naturală, dar, dacă nu ai această opțiune, poți folosi câteva idei practice. Asigură-te că, în zona pentru gătit, ai suficientă lumină, astfel încât să fie confortabil să îți desfășori activitatea. Pentru zona de luat masa și pentru sufragerie, lumina poate fi mai relaxantă, nu atât de puternică precum cea din bucătărie. 

Amenajează un bar sau o insulă  

Pentru a salva spațiu și pentru a delimita puțin bucătăria de living, amenajează o zonă de bar. Insula este și ea foarte practică, pentru că poți adăuga scaune în jur și vei obține mai multe locuri, însă, ea ocupă ceva mai mult spațiu. Decizia depinde, așadar, de suprafața pe care o ai la dispoziție. Amenajarea unui bar în bucătăria open space este și un element modern și atractiv, din punct de vedere vizual.

Folosește spații de depozitare  

Pentru că între living și bucătărie nu există ușă, este evident că din orice zonă poți vedea zona de gătit. Tocmai din acest motiv, asigură-te că lucrurile sunt depozitate în spații create special în acest scop. Nu lăsa la vedere ustensilele pentru gătit, vasele, prosoapele sau orice alte obiecte care dau senzația de aglomerare și dezorganizare. Creează un spațiu curat și ordonat, pentru a avea o atmosferă frumoasă atât în living, cât și în bucătărie. 

Decorează livingul și bucătăria în același stil

Este important să respecți regulile de bază ale amenajărilor interioare, atunci când decorezi bucătăria. Aceasta trebuie să fie amenajată în același stil cu sufrageria deoarece aceste două încăperi devin una singură. Detaliile fac diferența în acest caz, așa că nuanța mobilierului trebuie să fie aceeași sau să fie o combinație armonioasă.  

Bucătăria open space este o opțiune inovatoare care va transforma aspectul locuinței tale. Dacă ții cont de câteva trucuri și reguli în amenajarea acesteia, vei crea un spațiu relaxant și foarte estetic. Amenajarea bucătăriei open space este un proces în care poți să dai frâu liber imaginației și să implementezi  ideile care fac din această încăpere una cât mai practică și mai modernă.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si