Nu trebuie să faci asta sub nicio formă dacă ajungi în vacanță în Grecia. Riști o amendă de 700 de euro

Mare grijă dacă mergi în vacanță în Grecia. Atenție la câteva detalii, astfel riști să scoți din buzunar 700 de euro.

Author: Georgiana Balaban marți 14 iunie 2022 , 14:20

amenzi bulgaria și grecia vacanțe

Atenție mare dacă plecați cu mașina în vacanță.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sezonul vacanțelor a început. Românii se pregătesc să plece peste hotare pentru a se relaxa. Totuși, există câteva recomandări pentru persoanele care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria.

Atenție mare ca să nu iei amenzi de 700 de euro.

Citește si: Mai mulți români s-au trezit cu restanțe de plătit la stat după ce ANAF a pornit un val de controale

Conform playtech.ro, românii comit anumite greșeli, când merg în vacanțe, care îi costă scump. Iată ce să nu faci în vacanța din Grecia ca să nu iei amenzi de 700 de euro. Fiți atenți la câteva detalii!

Dacă greșești, scoți din buzunar 700 de euro

Cine are vacanța deja planificată, în Grecia sau Bulgaria, trebuie să țină cont de câteva aspecte.

Întotdeauna trebuie să fiți precauți. În Grecia, șoferii pot rămâne fără permis dacă nu opresc la semnul indicator STOP. Și în Bulgaria se iau amenzi uriașe, asta dacă șoferii depășesc viteza legală admisă sau dacă nu plătesc taxa de drum. Lefteris Prasinos, prezentator știri Antenna TV Grecia, a făcut câteva precizări pentru șoferi.

„Aici, în Grecia, șoferii care trec pe roșu trebuie să plătească o amendă de 700 de euro. În plus, polițiștii le vor lua și permisul pentru 60 de zile și plăcuțele de înmatriculare pentru 20 de zile. Dacă nu respectă indicatorul STOP, amenda este tot de 700 de euro și suspendarea permisului și a plăcuțelor pentru 20 de zile. Dacă polițiștii depistează șoferi fără centură în mașină sau fără cască pe scuter, amenda este de 350 de euro și suspendarea permisului pentru 10 zile”, a declarat Lefteris Prasinos.

Citește si: Amendă de 12.000 de lei pentru un individ care și-a părăsit câinele

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

În Grecia poți să rămâi imediat fără permis, fără plăcuțe de înmatriculare și fără certificatul de înmatriculare dacă se blochează rampele de trecere destinate persoanelor cu dizabilități sau dacă parcați pe locurile speciale pentru persoanele cu dizabilități. Se dau amenzi mari și pentru cei care folosesc la volan telefonul mobil.

„Pentru cei care utilizează telefonul mobil fără dispozitiv ”mâini libere” în timp ce conduc, amenda este 100 de euro și suspendarea permisului pentru 30 de zile. Pentru depășirea vitezei legale, amenda este între 40 și 350 de euro. Iar pentru cei care s-au urcat băuți la volan, amenda este cuprinsă între 200 și 3.000 de euro, plus suspendarea permisului pentru 6 luni”, a completat Lefteris Prasinos.

Șoferii care fac contrabandă cu produse petroliere, dacă sunt prinși de vameși cu canistre cu combustili în mașină, riscă dosar penal.

Citește si: Amenzi pentru actele expirate

Citeste si: „Fiecare parte a răspuns la întrebările care au fost adresate de către procurorul de caz .” Dana Roba a plâns, după ce s-a întâlnit cu Daniel Balaciu în sala de judecată- kfetele.ro

Citeste si: "Sunt dezamăgită, dezgustată și mâhnită". Andreea Antonescu nu a mai suportat haosul provocat și a reacționat în fața zvonurilor despre o posibilă relație cu Cătălin Bordea- radioimpuls.ro

Tsvetana Balabanova, corespondent BTV Bulgaria, a precizat că șoferii care ajung în vacanță în Bulgaria și depășesc viteza legală riscă amenzi de până la 300 de euro. Puteți rămâne fără permis de conducere și puteți lua amendă de 750 de euro dacă urcați la volanul mașinii băut sau cu consum de substanțe interzise.

„În Bulgaria, dacă depășiți viteza legală, riscați amenzi între 10 și 300 de euro. Dacă vorbiți la telefon în timp ce conduceți sau nu purtați centura de siguranță, fiți pregătiți să plătiți 25 de euro. Și dacă decideți să vă urcați la volan după ce ați băut câteva beri sau ați consumat substanțe interzise, riscați să fiți amendați cu până la 750 de euro și să rămâneți fără permis. Mai mult, ați putea ajunge la închisoare”, a declarat Tsvetana Balabanova.

Citește si: Ce mașini poți casa prin RABLA LOCAL 2022. Condițiile noului program RABLA prin care primești bani fără să-ți cumperi mașină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si