VIDEO | Amenzi pentru cei care nu respectă restricțiile

Aproape 2 000 de locuitori, care n-au respectat prevederile ordonanței militare, au fost amendați.

A.M.S., marți 24 martie 2020 , 20:12

VIDEO | În carantină, pe litoral
VIDEO | În carantină, pe litoral
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Pe jos sau cu mașina, fiecare dintre cei opriți de polițiști au fost întrebați dacă au asupra lor actele necesare deplasării. Iritați de noile măsuri, unii au reacționat impulsiv.

  Constrânși de situație sau doar nepăsători, șoferi și pietoni s-au găsit destui, în ciuda restricțiilor de circulație. La ora 22, când a intrat în vigoare ordonanţa militară, au fost verificaţi.

  Amenda poate ajunge până la 5 mii de lei.

  În cazul în care cetăţenii nu au asupra lor o adeverinţă de la angajator sau o declaraţie pe propria răspundere vor fi verificaţi de autorităţi în seistemul de bază de date pentru a se vedea dacă sunt persoane ce ar trebui să se afle în izolare sau carantină.

  Cei care completează date false sau fug din carantină riscă amenzi uriaşe de până la 20 de mii de lei, ba chiar şi pedepse cu închisoarea.

  Citeste si: Carantină totală în România: Ce nu vor mai avea românii voie să facă

  Mai multe persoane într-o maşină personală înseamnă amenzi pentru fiecare, nu doar pentru şofer. Interesați-vă care sunt restricțiile înainte să plecați la drum și îngrijiți-vă să aveți toate actele necesare.

  Persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe proprie răspundere.

  În acest caz, pasagerii unui microbuz pus la dispoziţie de angajator au adeverinţe, dar firma s-a ales cu o amendă de 7 mii de lei. Regula spune nu pot ieşi pe stradă grupuri mai mari de 3 persoane.

  Citeste si: Haz de necaz în plină pandemie. Apelul la 112 l-a costat scump pe un bucureșean. Incredibil ce a putut să spună

  Nu toţi sunt de acord cu măsurile luate de autorităţi.

  Este însă evident că toată lumea trebuie să se supună acestor decizii. Poliţiştii spun că vor continua acţiunile noapte de noapte, pe toată durata stării de urgenţă.

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si