Amintiri despre inspectorul Klaus Iohannis! Cum a pus viitorul preşedinte zeci de elevi să repete Bacul pentru că un profesor a încurcat plicurile

Klaus Iohannis era inspector şcolar general adjunct în Sibiu, acum 20 de ani, când a descoperit prima ”mare” neregulă la Bacalaureat.

Webeditor: Petru Luca Author: Radu Constantin sâmbătă 27 octombrie 2018 , 10:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O poveste relativ ciudată, care a reuşit să enerveze o întreagă şcoală şi care îl are protagonist pe Klaus Iohannis, spune totul despre felul de a fi a actualului Preşedinte al României. Întâmplarea a ajuns în presa vremii, fiind o situaţie nemaiîntânită până atunci în sistemul de învăţământ din România.

În 1998, Klaus Iohannis, inspector şcolar general la Sibiu, i-a obligat pe elevii de clasa a 12-a ai Colegiului Pedagogic ”Andrei Şaguna” să repete examenul de bacalaureat la Limba şi Literatura Română – oral, cu toate că toţi luaseră note de trecere, ba unele chiar foarte bune. Motivul: subiectele fuseseră prea grele pentru ei.

Iohannis a reuşit această ”performanţă” după ce a descoperit că că preşedintele comisiei de bacalaureat a întârziat la examen, iar plicurile cu subiecte au fost deschise de adjunctul său. Acesta a încurcat însă subiectele, aşa că le-a repartizat pe cele de la profilul uman-pedagogie elevilor de la uman-filologie. Astfel, aceştia au trebuit să rezolve subiecte cu un grad mai mare de dificultate şi cu toate că s-au descurcat bine, inspectorul Iohannis a cerut ca examenul să fie reluat, ceea ce s-a şi întâmplat. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si