Ministerul Educației anunță că va face denunț penal în cazul anunțurilor false de reîncepere a anului școlar

Ministerul Educației anunță că va face denunț penal în cazul anunțurilor false de reîncepere a anului școlar, distribuite pe rețelele de socializare în ultimele zile.

R.B., miercuri 01 aprilie 2020 , 13:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Reacția oficială a Ministerului vine după ce pe rețelele de socializare a apărut un ordin fals privind reluarea în școli a cursurilor suspendate din cauza pandemiei COVID 19. Documentul – catalogat oficial drept un fals de către Ministerul Educației – simula inclusiv semnătura ministrului și antetele guvernului și al ministerului. Amintim că este pentru a doua oară în aceeași săptămână când structuri false ale anului școlar sunt distribuite pe rețelele de socializare, scrie edupedu.ro.

Citeste si: Ministrul Educației, scrisoare către profesori: Nu predați cunoștințe noi elevilor, faceți recapitulări!

Anunțul oficial al Ministerului Educației:

Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii.

Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului.

Citeste si: Veste bună pentru elevii români. Milioane de euro pentru școlile din România

Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării.

Informații de background

Anunțul cu privire la denunțul penal vine la doar câteva minute după un alt comunicat oficial remis de Ministerul Educației și Cercetării:

Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!

Citeste si: Mesajul emoționant al unui tânăr din Târgu-Jiu a strâns mii de vizualizări în 2 zile

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate.

Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.

Vă mulțumim!

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si