Analistul Ilie Șerbănescu, adevărul despre dobânzile bancare! Cât de mari sunt

Analistul economic Ilie Șerbănescu susține că băncile câștigă chiar și creditele pe care românii nu le mai plătesc.

C.L., miercuri 30 ianuarie 2019 , 08:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform analistului Ilie Șerbănescu băncile câștigă mereu și asta pentru  că statul compensează ceea ce nu plătesc rău-platnicii. 

 

"Marja de dobândă pentru credite, aplicată de bănci, este atât de mare încă dacă acestea își recuperează 20% din valoarea totală a creditelor și-au câștigat banii. Apoi băncile pot vinde aceste credite neperformante către firmele de recuperare. Restul îl recuperează de la stat și implicit de la noi toți.

Citeste si: Scandal între BNR și PSD-ALDE! Liderii Guvernului îi acuză pe reprezentanții Băncii Naționale că au crescut artificial cota EURO și că lucrează împotriva intereselor țării!

Băncile finanțează datoria publică și aceste sume, pe care nu le recuperează de la rău-platnici, sunt recuperate prin reduceri de impozite. Deci se câștigă și din vânzarea creditelor și de la stat”, a declarat Ilie Șerbănescu, pentru dcnews.ro

Citeste si: Lovitură pentru românii care au credite! Nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie așa ceva

Analistul economic Ilie Șerbănescu a fost mereu un susținător al ideii ca românii să ia credite doar în moneda în care primesc salariul, adică în moneda națională. În plus, analistul îi sfătuiește pe români să nu se îndatoreze excesiv și să nu accepte dobânzi foarte mari la credite. 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si