ANAT cere Guvernului eliminarea restricţiilor de călătorie din 15 iunie

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) cere Guvernului eliminarea restricţiilor de călătorie din data de 15 iunie, începând cu deplasările în ţările vecine, şi precizează că orice prelungire a măsurii de autoizolare după întoarcerea din vacanţele programate în ţările din Balcani nu ar avea nicio justificare după această dată, iar începerea sezonului turistic extern nu mai poate fi amânată.

Author: M.A. marți 09 iunie 2020 , 07:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La nivelul miniştrilor de interne din ţările Schengen, s-a discutat luni posibilitatea redeschiderii graniţelor în interiorul Uniunii Europene, fără restricţii, artaă ANAT într-un comunicat.

Citeste si: OMS: Situaţia pandemiei de coronavirus "se agravează" în lume

”A venit timpul ca, începând cu 15 iunie 2020, să trecem, şi în România, la următorul nivel de relaxare şi eliminare a stării de alertă, care să ne permită revenirea la normalitate.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Orice prelungire a măsurii de auto-izolare după întoarcerea din vacanţele programate în ţările din Balcani nu ar avea nicio justificare după data de 15 iunie 2020, având în vedere că astăzi, 8 iunie 2020, s-a înregistrat cel mai mic număr de infectaţi, iar măsurile unitare care se aplică de către toţi operatorii din turism pentru prevenţie medicală – atât în ţară, cât şi în ţările vecine, sunt responsabile şi eficace”, spun reprezentanţii ANAT.

Citeste si: Aglomeraţie şi coloane de maşini de până la 7 kilometri, pe DN 1, A2 şi pe DN 3

Ei afirmă că începerea sezonului turistic extern nu mai poate fi amânată, deoarece există un volum extrem de mare de rezervări de servicii turistice cu chartere şi autocare, servicii care dacă se anulează, ar duce la  imposibilitatea reprogramării acestora în etapa următoare, precum şi la o stare de  tensiune, neîncredere şi nemulţumire a turiştilor afectaţi.

Citeste si: Amenzi de 600 de milioane de lei în starea de urgență! Ministrul Finanțelor rupe tăcerea: câte amenzi au fost plătite

”Solicităm Guvernului României eliminarea restricţiilor de călătorie din data de 15 iunie 2020, începând cu deplasările în ţările vecine: Bulgaria, Grecia, Croaţia, Muntenegru, Albania, iar, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, să se revină la normalitate pentru călătoriile în statele europene care şi-au deschis graniţele pentru turism”, spun aceştia.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si