VIDEO - Anchetă la Spitalul Județean din Craiova, după ce un pacient și-a pierdut viața
Autoritățile au deschis o anchetă la Spitalul Județean din Craiova, după moartea unui pacient de 54 de ani. Asistenta nu ar fi avut eprubete pentru analize.

Anchetă la Spitalul Județean din Craiova, după ce un pacient și-a pierdut viața
[Sursa foto: PixaBay]In articol:
Fiicele bărbatului susțin că acestuia nu i s-au recoltat probe pentru analize, deoarece o asistentă ar fi spus că nu are eprubetă pentru sânge.
Tratamentul bărbatului ar fi fost dat în funcție de un diagnostic mai vechi. Cele două fiice ale bărbatului mai susțin că acesta nu ar fi fost consultat de un medic specialist, ci doar de un rezident.Citește și: Un medic de la un spital privat a fost trimis în judecată pentru vătămarea unui bebeluș la naștere
„Nu a fost vizitat de niciun medic în aceste zile... Un medic rezident îi spune că nu are ce să îi facă până luni. Am refuzat necropsia din spital și am sunat la IML să îi facă”, a afirmat Marina Drăghici, cealaltă fiică a bărbatului.
„S-a constatat că în spital existau eprubete pentru recoltarea de probe biologice. S-a declanșat o anchetă, înțeleg, de către poliție, dar și conducerea spitalului a declanșat o analiză a acestei situații. La sfârșitul acestei analize se vor trage și concluziile și dacă există vinovați, aceștia vor fi sancționați conform faptelor”, a precizat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Craiova.
Citește și: Accident cumplit pe un drum din Dâmbovița. Doi bărbați au murit
Un medic de la un spital privat a fost trimis în judecată pentru vătămarea unui bebeluș la naștere
Parchetul a transmis, potrivit unui comunicat, că incidentul s-a petrecut în ianuarie 2018, în timp ce o pacientă gravidă era internată.
Citește și: Caz șocant în Republica Moldova! O femeie și-a abandonat bebelușul în scara unui bloc
„În concret, medicul curant nu a efectuat operaţia de cezariană într-un timp cât mai scurt de la indicarea acesteia, respectiv într-un interval mai mic de 30 de minute de la obiectivarea suferinţei fetale acute, conform Ghidului aprobat de Ministerul Sănătăţii şi Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România.

