Angela Merkel a făcut anunțul. Începe relaxarea condițiilor anti-COVID în Germania

Cancelarul Angela Merkel a acceptat miercuri seară deblocarea treptată a măsurilor anti-COVID-19 din Germania, cedând nemulţumirii crescânde în rândul opiniei publice şi propriului guvern cu şapte luni înainte de alegerile parlamentare.

Author: Razvan Ilie joi 04 martie 2021 , 07:57

angela merkel
Cancelarul a cedat în faţa landurilor federale în legătură cu un prag de incidenţă de 35 la 100.000 sub care s-ar trece la ridicarea altor restricţii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsurile stricte anti-COVID-19 mai sunt acceptate în prezent de o treime dintre germani, faţă de două treimi la începutul lunii ianuarie, potrivit unui sondaj YouGov publicat în această săptămână.

Majoritatea restricţiilor au fost, totuși, prelungite cel puţin până la 28 martie pentru a contracara creşterea cazurilor şi răspândirea mutaţiei britanice, reprezentând în prezent 46% din contaminări.

Citeste si: Angela Merkel, anunț de ultimă oră despre o relaxare a restricțiilor în Germania

Angela Merkel: Germania intră "într-o nouă fază" a luptei împotriva pandemiei 

După mai mult de nouă ore de negocieri dure, cancelarul şi liderii celor 16 landuri federale ale ţării au ajuns la un acord asupra unui calendar pentru relaxarea măsurilor de izolare parţială în vigoare de la sfârşitul anului trecut.

"Astăzi putem vorbi despre încredere şi speranţă", a afirmat cancelarul german într-o conferinţă de presă, apreciind că ţara sa intră acum "într-o nouă fază" a luptei împotriva pandemiei, posibilă în special prin accelerarea vaccinărilor.

Germania va autoriza astfel vaccinul AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani, a anunţat cancelarul. Intervalul dintre administrarea a două doze va fi, de asemenea, prelungit, pentru a permite vaccinarea mai multor pacienţi.

Citeste si: Mai multe state americane au eliminat restricţiile impuse, în plină pandemie de COVID-19

Ce restricții se păstrează în Germania

Reuniunile private vor fi posibile, însă, începând cu 8 martie, între două familii, cu condiţia ca acestea să nu depăşească în total cinci persoane.

Librăriile, florăriile şi şcolile de şoferi, care s-au redeschis deja în unele landuri, vor putea din nou să primească vizitatori în toată ţara.

Cancelarul a cedat în faţa landurilor federale în legătură cu un prag de incidenţă de 35 la 100.000 sub care s-ar trece la ridicarea altor restricţii, potrivit Agerpres.

Pragul de 50, mai puţin restrictiv, a fost în cele din urmă reţinut pentru a deschide calea, de la sfârşitul lunii martie, redeschiderii restaurantelor în aer liber, sectoarelor culturale şi sportive. Peste 100, restricţii severe vor fi reintroduse imediat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si