Angela Merkel, decizia de ultimă oră

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat o decizie neaşteptată de ultimă oră care uimeşte întreaga Europă.

Author: Andreea Stoica duminică 16 mai 2021 , 12:29

Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Angela Merkel a respins cererile pentru devansarea termenului de renunţare la folosirea cărbunelui pentru generarea de energie în Germania, stabilit în prezent la 2038, transmite Reuters.

”Cei afectaţi au nevoie de o anumită predictibilitate referitoare la drumul către neutralitatea climatică. Nu doresc să perturb din nou acest lucru, după un an”, a spus Merkel.

Citeste si: Angela Merkel cere ajutorul Chinei pentru stoparea pandemiei de coronavirus

Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel

Ce spun activiştii de mediu despre decizia luată de Angela Merkel

Activiştii pentru climă spun că, fără renunţarea mai devreme la cărbune, ţintele mai ambiţioase referitoare la protejarea climei convenite de guvernul condus de Angela Merkel nu pot fi îndeplinite.

Citeste si: Vești triste pentru cancelarul Germaniei. Ce se întâmplă cu Angela Merkel

Proiectul de lege, care stipulează că Germania are ca obiectiv o reducere cu 65% a emisiilor de carbon până în 2030 şi la zero până în 2045, faţă de ţintele anterioare, de 55% până în 2030 şi zero până în 2050, a fost redactat în urma unei decizii judecătoreşti din aprilie care afirmă că o lege din 2019 nu a asigurat o protecţie suficientă a climei.

Citeste si: Cancelarul Angela Merkel: „UE nu a primit suficiente informaţii despre vaccinul rusesc Sputnik V destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si