Ce animale sunt pe cale de dispariție în România

Iată ce animale sunt pe cale de dispariție în România! Vânatul ilegal şi defrişările produc ravagii în rândul animalelor sălbatice din ţara noastră.

Andreea Stoica, miercuri 21 octombrie 2020 , 21:22

Balaurul dobrogean
Balaurul dobrogean
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acestea sunt principalele animale pe care de dispariţie din ţara noastră:

Nurca europeana

Ultima arie de supravietuire a speciei, in afara Rusiei, se afla in Delta Dunarii. Vanata intr-un ritm accelerat, specia a disparut din alte zone ale Romaniei, precum Maramures, si acum populatia insumeaza doar 1000 de exemplare.

Nurca europeana
Nurca europeana

Hoitarul

O pasare nobila care nu mai cuibareste in Romania si care este in pericol si in restul Europei. 1-2 specimene mai sunt observate anual in zona Dobrogei, iar planurile de reintroducere a unei populatii sanatoase nu par sa se fi concretizat pana in prezent. Hoitarul se regăseste, asadar, pe lista animalelor pe cale de disparitie in Romania.

Hoitarul
Hoitarul

Citeste si: 7 curiozități despre Marea Neagră pe care sigur nu le știai

Antilopa Saiga

Singura specie de antilopa care a populat teritoriul Romaniei este acum in stare critica de disparitie. Cateva exemplare traiesc in rezervatie naturala in Lunca Prutului, conform adevarul.ro, insa nu mai pot fi intalnite in salbaticie.

Antilopa Saiga
Antilopa Saiga

Zimbrul

Cel mai mare animal terestru din Europa a fost vanat pana la extinctie in tara noastra. Dupa introducerea a 5 exemplare in anul 2012, numarul zimbrilor a crescut la cateva zeci, care traiesc in rezervatii, potrivit National Geographic.

Zimbrul
Zimbrul

Citeste si: Cum scapi de părul de pisică de pe haine sau de prin casă. Metoda cea mai eficientă

Gasca cu gat rosu

Habitatul lor a suferit schimbari inca din perioada anilor 1950, ceea ce le-a alterat obiceiurile de migratie. Majoritatea populatiei de 55.000 de exemplare din toata lumea ierna in zona de coasta a Romaniei si Bulgariei, conform National Geographic. Gasca cu gat rosu se numara, prin urmare, printre animalele pe cale de disparitie in Romania.

Gasca cu gat rosu
Gasca cu gat rosu

Balaurul dobrogean

Avand o lungime maxima inregistrata de 2,5 m, balaurul dobrogean este cel mai mare sarpe din tara noastra. Doar cateva zeci de exemplare mai exista in salbaticie astazi si acestea continua sa fie ucise de catre localnici, in ciuda faptului ca sarpele este protejat si nu e veninos.

Balaurul dobrogean
Balaurul dobrogean

Dihorul patat

Cu doar 500 de exemplare in salbaticie si protejat din 1993, dihorul patat traieste in zone aride si de stepa in zona Dobrogei. Singurele populatii din Uniunea Europeana ale acestei specii se afla pe teritoriul tarii noastre.

Dihorul patat
Dihorul patat

Citeste si: Toamna în Delta Dunării – activități pentru întreaga familie

Rasul

Desi a fost declarata monument al naturii, cea mai mare felina europeana este vanata in continuare in Romania, prin derogari. Populatia se ridica la aproximativ 1300 de specimene si este cea mai mare din Europa.

Rasul
Rasul

Hamsterul romanesc (grivanul mic)

O specie endemica aflata in prag de disparitie din cauza agriculturii. Distrugerea habitatului si surselor de mancare a redus numarul populatiei de grivan mic la numai 2000 de exemplare. Hasterul romanesc este deci printre animalele pe cale de disparitie in Romania.

 

Hamsterul romanesc (grivanul mic)
Hamsterul romanesc (grivanul mic)


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si