Anisie: Nu luăm în calcul sub nicio formă îngheţarea anului şcolar sau să amânăm examenele naţionale cu un an

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spune că ministerul nu ia în calcul sub nicio formă îngheţarea anului şcolar sau amânarea examenelor naţionale cu un an, precizând că specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei lucrează la mai multe scenarii.

Author: K.B. luni 23 martie 2020 , 12:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

“Vreau să îi asigur pe elevi, studenţi şi părinţi că la acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă îngheţarea anului şcolar sau să amânăm examenele naţionale cu un an. Specialiştii din Ministerul Educaţiei lucrează la mai multe scenarii, este adevărat, însă uitându-te cu atenţie şi la ceea ce se întâmplă în cazul sistemelor de educaţiei din statele Uniunii Europene.

Ministerul Educaţiei se preocupă de modul în care elevii îşi continuă învăţarea de acasă şi obiectivul nostru este ca niciunul dintre elevi, studenţi sau profesori să nu aibă de suferit. Vreau să precizez foarte clar că nu există un astfel de scenariu la acest moment referitor la îngheţarea anului şcolar. Îmi menţin declaraţia de săptămâna trecută”, a afirmat Monica Anisie, luni, la Digi 24.

Citeste si: Ce riscă o persoană care încalcă ordonanța militară de limitare a circulației pe străzi în România

Ea a menţionat că aceste scenarii vor fi făcute publice atunci când există o situaţie clară a situaţiei cauzate de pandemia de coronaviruis şi acestea vor fi discutate şi cu sindicate, elevi şi părinţii, decizia urmând să fie luată de comun acord.

Citeste si: Scandalul transferului pacienţilor cu COVID-19 de la Galaţi la Brăila

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că sunt luate în calcul trei scenarii în privinţa anului şcolar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului iniţial, evaluările sunt decalate sau anul şcolar va fi repetat.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si