ANM, despre evoluţia vremii în următoarele două săptămâni: Caniculă, urmată de o răcire accentuată, temperaturile fiind şi cu 12 grade mai mici; ulterior, temperaturile vor creşte din nou

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, precizând că valul de caniculă va persista până prin 14 - 15 august şi va fi urmat de o răcire semnificativă a vremii. Temperaturile vor fi şi cu 12 grade mai mici decât în prima parte a intervalului, dar va urma o nouă perioadă de căldură.

A.N.C, luni 12 august 2019 , 20:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Potrivit ANM, în Banat, vremea va fi caniculară în primele două zile ale intervalului când, în medie, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 37 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca pe parcursul zilelor de 14 şi 15 august să se înregistreze în medie maxime de 25....26 de grade. Apoi, valorile diurne vor creşte până spre 32 de grade, în data de 19 august. Va urma o răcorire treptată a vremii, astfel încât în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 28 de grade.

În primele zile, media minimelor termice va fi ridicată, urmând a se situa în jurul valorii 20 de grade. Apoi, minimele vor scădea spre 14 grade, urmând să crească spre 18 grade, în data de 20 august. O nouă răcorire a vremii va conduce la scăderea minimelor spre valori în jurul a 14 grade, în medie, la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în noaptea de marţi spre miercuri (13 / 14 august) şi pe parcursul zilei de miercuri (14 august), apoi va fi în creştere spre sfârşitul intervalului (în datele de 23 şi 24 august).

În Crişana, vremea va fi caniculară la începutul intervalului când, în medie, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 37 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca în data de 15 august să se înregistreze în medie 25 de grade.

Ulterior, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, astfel că, în data de 19 august, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade. Va urma un proces de răcorire a vremii astfel că în ultimele 2 zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 26 de grade.

În intervalul 12 - 14 august media temperaturilor minime va fi de 19...20 de grade.
Ulterior, minimele vor scădea semnificativ, urmând a se înregistra în medie 13...14 grade pe tot parcursul intervalului 15 - 18 august. În 19 şi 20 august media minimelor va creşte spre 16 grade, apoi va scădea din nou.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în noaptea de marţi spre miercuri (13 / 14 august), pe parcursul zilei de miercuri (14 august), apoi în intervalul 19 - 25 august.
În Trnsilvania, în zilele de 12 şi 13 august vremea va fi caniculară, media maximelor situându-se în jurul a 35 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca în data de 17 august să nu se mai depăşească 25 de grade. În intervalul 18 - 20 august vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, urmând a se înregistra în medie, în jur de 30 de grade, apoi va urma o răcorire treptată a vremii.

Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor. Astfel, la începutul intervalului se vor înregistra în medie temperaturi minime în jurul a 16 grade, apoi acestea vor scădea spre 12 grade în data de 18 august, pentru ca ulterior, în intervalul 19 -21 august, să crească uşor spre 14 grade. După data de 21 august vremea se va răcori uşor.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 - 17 august, apoi din nou după data de 20 august.

Potrivit meteorologilor, în Maramureş, la începutul intervalului vremea va fi caniculară, media temperaturilor maxime situânduse în jurul a 35 de grade, apoi se va răci considerabil, urmând ca în data de 17 august media temperaturilor diurne să nu mai depăşească 25 de grade.

Ulterior, vremea se va încălzi uşor până în data de 19 august când, în medie, se vor înregistra în jur de 30 de grade, apoi se va răci din nou, până spre 24...25 de grade, în zilele de 24 şi 25 august.

Minimele vor scădea spre 12 grade, în data de 15 august, pornind de la valori în jurul a 18 grade în primele zile ale intervalului. Ulterior minimele vor creşte uşor şi treptat, până spre 16 grade în data de 20 august, apoi o nouă răcorire a vremii va face ca spre sfârşitul intervalului să nu se mai depăşească, în medie 13....14 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 -17 august, apoi din nou după data de 19 august.

ANM anunţă, de asemenea, că în Moldova, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 35 de grade, apoi vremea se va răci notabil, urmând ca în data de 15 august media regională să nu mai depăşească 24 de grade.

Ulterior, temperaturile maxime vor creşte treptat până spre 32 de grade, în data de 20 august, apoi vor scădea din nou până la valori medii în jurul a 26 de grade în data de 25 august.

Media minimelor va scădea de la 19...20 grade, la începutul intervalului, spre 14 grade, în medie, în data de 18 august, vor creşte apoi uşor până spre 16...17 grade în 21 august, pentru ca ulterior, o nouă răcorire a vremii să conducă la înregistrarea a 14 grade în data de 25 august.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 - 17 august, apoi din nou după data de 20 august.

În Dobrogea, valorile diurne vor scădea, de la o medie în jurul a 31 de grade la începutul intervalului, spre 28 de grade în data de 17 august. Ulterior, până în data de 20 august, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra o medie a maximelor în jurul a 29 de grade. După data de 20 august şi până spre sfârşitul intervalului, maximele vor scădea uşor, astfel că media regională va fi de 27...28 de grade.

Minimele vor urma un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că acestea vor scădea de la 20...21 de grade, în medie la începutul intervalului, până spre medii în jurul a 18 grade în data de 18 august, vor creşte apoi spre 19...20 de grade în 21 august, pentru ca ulterior să scadă uşor spre 18 grade în medie până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în datele de 15 şi 16 august.

În Muntenia, în primele zile ale intervalului vremea va fi caniculară, media maximelor situându-se în jurul a 36 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca, în data de 16 august, în medie să se înregistreze temperaturi maxime în jurul a 28 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta până spre o medie în jurul a 34 de grade în data de 20 august, apoi o nouă răcorire a vremii va face ca, la sfârşitul intervalului (în data de 25 august) media regională a temperaturilor maxime să nu mai depăşească 28...29 de grade.

Temperaturile minime vor scădea de la valori medii de 19...20 de grade la începutul intervalului, spre medii în jurul a 16 grade în data de 18 august, apoi vor creşte uşor spre 18 grade în data 21 august, pentru ca ulterior să scadă spre 16 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în noaptea de miercuri spre joi (14/ 15 august) şi în datele de 15 şi 16 august.

ANM mai anunţă că, în Oltenia, vremea va fi caniculară în primele două zile ale intervalului, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca în data de 16 august media regională a temperaturilor maxime să nu mai depăşească 28 de grade.

Ulterior acestei răciri vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, urmând ca media maximelor să atingă până la 32 de grade în data de 20 august. O nouă răcorire a vremii ce va surveni după data de 20 august va conduce la scăderea temperaturilor maxime până la sfârşitul intervalului spre 28 de grade, în medie.

Minimele vor scădea spre o medie în jurul a 15 grade în data de 17 august, pornind de la 19...20 de grade la începutul intervalului. Ulterior temperaturile minime vor creşte uşor spre o medie regională în jurul a 18 grade în data de 21 august, apoi acestea vor scădea din nou spre 15...16 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 – 16 august, apoi după data de 24 august.

Şi la munte, temperaturile maxime vor scădea, de la valori medii în jurul a 26 de grade la începutul intervalului, spre 16 grade în data de 16 august, apoi vor creşte uşor până spre 21 de grade în data de 20 august, pentru ca ulterior o nouă răcorire a vremii să conducă la înregistrarea unor maxime în jurul a 21 de grade pe tot parcursul intervaului 21 -25 august.

În ceea ce priveşte parcursul minimelor, acestea vor scădea de la medii de 15…16 grade în primele zile ale intervalului, spre 8 grade în data de 18 august, apoi vor creşte uşor spre medii în jurul a 12 grade în data de 20 august. Ulterior, vremea se va răcori din nou, urmând ca, în medie, până la sfârşitul intervalului să nu se mai depăşească 8…9 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 - 17 august, apoi după data de 20 august.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si