Antrenamente militare în Marea Neagră: Ce țări participă?
Şapte nave militare româneşti şi străine vor face, în perioada următoare, antrenamente în Marea Neagră. La bordul navelor româneşti au fost luate măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19 şi au fost asigurate materialele sanitare şi de protecţie necesare.

In articol:
Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale Române, şapte nave militare româneşti şi străine au ieşit din portul Constanţa luni, pentru a executa antrenamente pe mare, care cuprind secvenţe tactice, la nivel de grup de luptă.
Astfel, dragorul maritim "Lt. Lupu Dinescu” şi nava purtătoare de rachete "Zborul” vor desfăşura un exerciţiu de tip Passex, în comun cu cele cinci nave din Gruparea Navală Permanentă NATO nr.
Citeste si: Descoperire șocantă în Bihor. Pompierii militari s-au deplasat de urgență la fața locului
Antrenamente militare Marea Neagra
SNMG-2 este alcătuită din fregatele BGS "Verni” (Bulgaria), HMCS "Fredericton” (Canada), ITS "Virginio Fasan” (Italia), "Regina Maria” (România) şi TCG "Salihreis" (Turcia) şi desfăşoară misiuni de supraveghere maritimă, în Marea Neagră, până în 12 aprilie.
"Passex este un exerciţiu desfăşurat de două sau mai multe forţe navale şi cuprinde manevre şi evoluţii navale, secvenţe de comunicaţii, de acordare a primului ajutor pe mare, de interdicţie maritimă, secvenţe de luptă antisubmarin, de luptă la suprafaţă şi de apărare antiaeriană, precum şi secvenţe de ajutor umanitar. Exerciţiile de tip Passex consolidează capacitatea de reacţie imediată a marinarilor militari şi interoperabilitatea dintre forţele navele participante, având la bază utilizarea procedurilor standard de operare ale NATO pentru diferite situaţii”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.
Citeste si: Se cere revizuirea Ordonanței Militare 4. „Tot lanțul de aprovizionare se va bloca”
Antrenamente militare Marea Neagra
Sursa citată precizează că, pe timpul escalei navelor militare străine din SNMG-2 în portul Constanţa, au fost luate măsuri speciale pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19, au fost anulate toate vizitele oficiale şi atelierele de instruire comune, fiind permise doar activităţile de natură logistică şi de reaprovizionare.
Citeste si: Spitalul Judeţean Deva intră în carantină timp de 14 zile, iar managerul spitalului s-a ales cu o suspendare fără noimă





