Antrenorul Ion Tibru care a violat sapte handbaliste, condamnat definitiv la 19 ani de inchisoare, pedeapsa redusa de la 30 de ani

Antrenorul de handbal Ion Tibru a fost condamnat definitiv, vineri, la 19 ani de inchisoare, pentru viol si intretinere de acte sexuale cu minori, pedeapsa redusa de la 30 de ani, cat primise la judecarea in fond a cauzei. Ion Tibru, Federatia Romana de Handbal, Asociatia Municipala de Handbal Bucuresti si Asociatia Club Sportiv Bucuresti 2010 sunt obligate sa le plateasca handbalistelor violate de antrenor daune morale de 58.000 de euro si 76.100 de lei, pentru recuperarea acestor sume fiind pus sechestru pe bunuri ale acestora.

Webeditor: A.C. vineri 10 martie 2017 , 15:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au desfiintat in parte sentinta Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti, din 19 iulie 2016, cand Ion Tibru a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare si, rejudecand, a dispus schimbarea incadrarii juridice a infractiunilor din viol in act sexual cu un minor in cazul a patru dintre victime.

Ion Tinut a fost condamnat la pedepse intre patru si sase ani pentru fiecare dintre faptele de care a fost acuzat. Instanta i-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de sase ani de inchisoare, la care a adaugat un spor de 13 ani, reprezentand o treime din totalul celorlalte pedepse, astfel ca Ion Tinut va executa 19 ani de inchisoare. Din pedeapsa lui Tibru va fi scazuta perioada in care acesta a stat in arest, respectiv din 25 iunie 2015 pana in 10 martie 2017.

Judecatorii i-au interzis lui Ion Tibru dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte

functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a ocupa functia de antrenor, de a exercita profesia de profesor de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii si, respectiv, dreptul de a comunica cu cele sapte victime sau cu membrii de familie ai acestora ori de a se apropia de acestia.

Instanta a majorat cuantumul despagubirilor pentru patru dintre tinerele violate de Ion Tibru, carora acesta trebuie sa le plateasca in total daune morale de 42.000 de euro si 59.000 de lei.

Judecatorii au stabilit ca Ministerul Tineretului si Sportului nu mai este parte responsabila civilmente si, astfel, nu mai trebuie sa plateasca in solidar cu Ion Tibru despagubirile civile si cheltuielile judiciare.

Instanta a institut sechestru asigurator pe toate bunurilor mobile si imobile ale lui Ion Tibru si pe bunuri ale partilor responsabile civilmente, respectiv Federatia Romana de Handbal, Asociatia Municipala de Handbal Bucuresti si Asociatia Club Sportiv Bucuresti 2010, pana la concurenta sumei de 58.000 de euro si 76.100 de lei.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, fiind luata dupa un an si cinci luni de la trimiterea lui Ion Tibru in judecata.

Judecatoria Sectorului 4 il condamnase, in 19 iulie 2016, pe antrenorul de handbal Ion Tibru (66 de ani) la 30 de ani de inchisoare pentru ca si-a violat sapte dintre elevele pe care le pregatea la un club din Bucuresti.

Procurorii l-au acuzat pe antrenorul de handbal Ion Tibru ca a violat sapte fete, cu varste intre 11 si 14 ani, in timpul cantonamentelor sau la locuinta sa din Bucuresti.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si