Anuntul ministrului Muncii despre salarii: "Discutiile privind salariul minim pe economie pornesc de la peste 1.750 de lei". Cand intra in vigoare legea salarizarii

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, pentru Mediafax, ca salariul minim pe economie va creste la 1.750 de lei, odata cu adoptarea noii legi a salarizarii, iar primarii vor avea trei trepte de salarizare, Primarul General al Bucurestiului urmand sa aiba salariu de ministru.

A.L., vineri 24 februarie 2017 , 08:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Incercam sa schimbam filozofia intregii legi pentru ca indemnizatiile vor fi separate de salarii, pana acum au fost impreuna. Se stie clar ca persoanele care beneficiaza de indemnizatii si de salarii nu pot avea niciun fel de sporuri, nici macar de sporul de vechime nu beneficiaza, si atunci se ajungea in situatia, iarasi va dau exempul primariilor in care primarul era undeva la jumatatea schemei intre angajatii Primariei pentru ca toti directorii cu sporuri, cumulate si chiar nivelul de salarizare care era inechitabil ajungeau sa aiba salarii mai mari decat primarii, nu mai vorbesc de secretarii de primarie, care ajungeau la salarii de trei ori mai mari decat primarul. Am stabilit in etape pana in o mie de locuitori, apoi pana in trei mii de locuitori, intre trei mii si cinci mii, cinci mii si zece mii, de aici incep deja orasele, se ajunge la peste 200.000 de mii de locuitori care este pragul maxim si bineinteles deasupra tuturor este Primaria Generala a Capitalei. Salariul Primarului General va fi la nivel de ministru, exact cum a fost gandita si ordonanta de urgenta data acum doi ani si atunci este logic sa fie aici pentru primarul general al Capitalei gestioneaza doua milioane de locuitori si evident poate sa aiba rangul de ministru", a declarat, pentru Mediafax, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

De asemenea, ministrul Muncii a mai declarat ca discutiile privind salariul minim pe economie pornesc de la un nivel pe peste 1.750 de lei, brut.

"Noi avem trei trepte de salarizare se porneste de la aceasta baza minima de la 1.750 pana la 4.000 de lei este prima treapta unde de fapt sunt aproximativ 60% dintre bugetari, cresterile salariale aici vor fi cele mai mari, pentru ca incercam sa ii aducem cat mai aproape de salariul mediu si chiar sa-l depaseasca. Dupa care urmeaza treapta intre 4.000 si 7.000 de lei, unde cresterile vor fi dar nu atat de mari ca in prima treapta. si treapta a treia cu peste 7.000 de lei, angajatii de la sistemul bugetar care nu vor avea cresteri spectaculoase, ci vor fi aproape de inghetarea salariului pana in 2020, dar chiar si aici vor fi cresteri macar de 3%", a completat Olguta Vasilescu.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si