Apple ar putea lansa un iPhone cu ecran curbat în 2017

Apple ar putea urma anul viitor moda lansată în 2015 de Samsung, prin lansarea unui iPhone cu ecran curbat.

marți 23 august 2016 , 21:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Publicaţia Nikkei Asian Review, citând o sursă anonimă familiară cu planurile de viitor ale Apple, susţine că în 2017 compania americană va lansa pe piaţă trei modele de iPhone, dintre care unul va fi dotat cu ecran curbat.

Conform sursei citate, Apple ar urma să lanseze un iPhone de 4,7 inch, unul de 5,5 inch, plus încă un model de 5,5 inch sau mai mare, ce ar urma să folosească un ecran curbat pe ambele părţi, informeaza News.ro.

Din descrierea făcută, sistemul pe care Apple ar urma să-l aleagă seamănă izbitor cu ceea ce Samsung foloseşte încă de anul trecut, de când a lansat modelul Galaxy S6 Edge. Mai mult, sursa anonimă susţine că Apple va cumpăra ecranele necesare chiar de la Samsung. Cei doi rivali nu se află la prima colaborare, Apple achiziţionând de la Samsung de-a lungul timpului mai multe tipuri de componente pentru iPhone.

Ecranul curbat pe care Apple ar urma să-l folosească ar fi de tip AMOLED. Informaţia are suport în faptul că ambele modele Samsung de anul acesta dotate cu ecran curbat, Galaxy S7 şi Note 7, folosesc aceeaşi tehnologie.

Apple ar promova modelul cu ecran curbat ca un produs premium al propriei serii de smartphone-uri, urmând a fi şi cel mai scump telefon pe care Apple îl va lansa anul viitor. Este, din nou, o politică similară celei adoptate de Samsung cu propriile device-uri dotate cu ecran curbat.

Dintre cele trei modele de iPhone vehiculate pentru 2017 lipseşte modelul SE, cu ecran de 4 inch. Nu este clar în acest moment dacă sursa citată doar l-a omis sau dacă Apple va renunţa la el. În primul caz, anul viitor Apple ar putea lansa nu mai puţin de 4 iPhone-uri.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si