Raed Arafat: „Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților”

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerior Interne, Raed Arafat, a vorbit joi seară despre dezinformarea din spațiul public, dar și despre purtatul măștii de protecție.

Author: I.C. vineri 22 mai 2020 , 08:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raed Arafat a vorbit, joi seară, la Realitatea Plus, despre informațiile false care circulă în spațiul public.

Citeste si: România, printre cele 19 ţări ai căror cetăţeni vor fi acceptaţi ca turişti în Grecia din 15 iunie

„Pandemia continuă să se desfășoare în anumite țări, fiind în plină desfășurare. România este într-o fază de negare, că nu ar fi fost probleme și virusul nu ar fi existat. Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot ce s-a făcut până acum. Acum e momentul măsurilor compensatorii”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Boloş: Primele tranşe de pachete de igienă corporală şi pachete alimentare vor fi distribuite din 4, respectiv 15 iunie

„Dacă nu vrei să ți se ia temperatura, fă cumpărăturile online”

„Pentru persoanele asimptomatice, cea mai bună măsura este masca.

Ne protejăm pe noi și îi protejăm pe ceilalți. Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților. Nu suntem singura țară care măsurăm temperatura populației. Termomentrul digital costă doar 20 de euro. Dacă nu vrei să ți se ia temperatura, fă cumpărăturile online, nu ești obligat să mergi printre rafturi să îmbolnăvești pe alții.

Citeste si: Tătaru: Guvernul a aprobat acordarea de măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate

Dezinformarea din spațiul public nu se petrece doar în România. Avem campanii împotriva măsurilor stabilite de autorități. IGSU este sub o campanie a unui jurnal anume. Sunt atacate persoane pe rețelele de socializare. Avem o situație reală de urgență sanitară. Avem o urgență sanitară fără precendent. Nu e nimic similar cu COVID-19. Nici gripa porcină, nici cea aviară”, a declarat Raed Arafat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si