Armă de asalt celebră, produsă în România

Ministerul Economiei a semnat memorandumul cu italienii de la Beretta, pentru a produce arme de asalt la Plopeni, filiala Romarm.

D.S., luni 10 iunie 2019 , 14:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Uzina Mecanică Plopeni, care este o filială a Companiei Naționale Romarm, va fi platforma unde producătorul italian Beretta va construi arme de asalt, în cadrul unei companii la care statul român va avea o participație de 80%, iar italienii de 20%, scrie europalibera.org. 

Pentru început, doar 15% din componentele acestei arme vor fi produse în România, urmând ca arma să fie produsă în România pe măsură ce capacitatea fabricii va crește, a explicat ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la semnarea memorandumului cu firma italiană. Pentru fabrica de la Plopeni, unde mai lucrează 300 de oameni, investiția Beretta va însemna încă 150 de locuri de muncă.

„Este un moment important, un proiect strategic, acest protocol între Beretta şi uzina Plopeni. Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generaţie. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înfiinţată compania mixtă, iar, cel târziu peste şase luni, să înceapă producţia”, a spus Bădălău.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si