Armata rusă se retrage din Insula Șerpilor. Care este motivul

Ministerul rus al Apărării a anunțat că s-a retras de pe Insula Șerpilor, fiind o poziție strategică din Marea Neagră cucerită de Moscova.

Author: Diana Bostan joi 30 iunie 2022 , 12:48

insula

Insula Șerpilor

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe de altă parte, Ucraina anunță că motivul retragerii rusești din Insula Șerpilor, ar fi forța armatei ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că s-a retras de pe Insula Șerpilor

„La 30 iunie, în semn de bunăvoință, forțele armate ruse și-au îndeplinit obiectivele stabilite pe Insula Șerpilor și și-au retras garnizoana acolo”, a anunțat Ministerul rus al Apărării, spunând că această mișcare ar trebui să faciliteze exporturile de cereale din Ucraina.

Citeste si: Ucraina și Moldova în Uniunea Europeană? Ce impact ar avea aderarea celor două țări

Varianta Ucrainei este însă alta:

„În timpul nopții, ca urmare a unei operațiuni militare de succes cu unitățile noastre de rachete și artilerie de pe Insula Șerpilor, inamicul a evacuat în grabă garnizoana cu două bărci cu motor și probabil a părăsit insula”, susține un comandament militar ucrainean responsabil în zonă.

Ce îi răspunde Putin lui Boris Johnson după ce a spus despre liderul rus că nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie

Boris Johnson a calificat decizia lui Vladimir Putin de a lansa ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială" împotriva Ucrainei drept un „exemplu perfect de masculinitate toxică" și a ironizat postura de macho a președintelui rus.

Citeste si: Zelenski confirmă un nou schimb de prizonieri. Cel mai tânăr este în vârstă de19 ani

„Vreau doar să amintesc evenimentele din istoria recentă, când Margaret Thatcher a decis să lanseze operațiuni militare împotriva Argentinei pentru Insulele Falkland. Așadar, o femeie a luat decizia de a lansa o acțiune militară.

Prin urmare, nu este o referire complet exactă din partea premierului britanic la ceea ce se întâmplă astăzi", a declarat joi Vladimir Putin.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si