Fost mare tenismen și hocheist de lot național, Ion Țiriac s-a născut pe 9 mai 1939, în Brașov, orașul de care este foarte legat sufletește. Până să ajungă să strângă o avere fabuloasă, cotată de revista Forbes la 1,2 miliarde de dolari, Țiriac a fost mai întâi impresar, lansând mari vedete în tenis ca Boris Becker sau Guillermo Vilas, după care s-a concentrat pe lumea afacerilor, reușind inițial în Germania să-și facă un nume în branșă.

Citeste si: Ion Ţiriac a fost invitat de preşedintele SUA la un grătar în casa acestuia: “Puneam nişte cârnaţi la fript şi jucam fotbal american”

Citeste si: Povestea incredibilă a românului care are 1,7 miliarde de dolari la 98 de ani! Marcel, fiul unui tăbăcar din Piatra-Neamţ, a făcut avere din imobiliare!

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Prezent mai nou în prim-plan din poziția de sfătuitor al Simonei Halep, Țiriac trece tot mai rar în ultimul timp pe străzile pe care a copilărit, aspect confirmat și de foștii vecini al miliardarului de azi. Născut și crescut într-o casă ascunsă în centrul vechi al Brașovului, pe o stradă liniștită, Țiriac nu a mai fost văzut de mult prin zonă.

Țiriac a copilărit într-un apartament amplasat la parterul unei case cu ziduri verzi, renovată relativ recent, dar cu tencuiala deja căzută pe alocuri.

”Era o apariție, oricum am lua-o, când venea la mama lui și era deja celebru, toată lumea era în stradă. Eu nu l-am mai văzut de mult, dar nici n-ar avea pe la cine să mai treacă”, ne-a povestit un vecin de pe strada Cerbului.

Așa arată casa natală a lui Ion Țiriac! Miliardarul a încercat să în zadar să o cumpere de la stat 

După moartea mamei sale, se pare că Ion Țiriac a încercat să cumpere casa părintească, de la stat, dar nu a mai putut, deși s-a spus că afaceristul dorea să transforme imobilul în muzeu. Interesant este și faptul că în capătul străzii pe care a crescut Ion Țiriac, cel mai bogat român, primăria orașului a amenajat vechiul teren de sport, pe care l-a numit ”Ion Țiriac” în onoarea celui mai cunoscut fiu al Brașovului.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si