Asta e crema de ciolcotata folosita pentru majoritatea prajiturilor. O poti face extrem de usor si e delicioasa
Pastele se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele incep pregatirile. De pe masa nu pot lipsi prajiturile, iar daca sunteti in cautarea unei creme de ciocolata, va dam noi o idee. Renuntati la cremele de ciololata din comert. O puteti prepara acasa foarte usor si va fi mult mai gustoasa.

Pentru crema de ciocolata ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ml lapte, 150 g zahar, 50 g faina, 100 g cacao pudra, 60 g unt, 5 galbenusuri, 2 lingurite esenta de vanile.
Intr-o craticioara, pe foc mediu, adauga 3/4 din cantitatea de lapte si esenta de vanilie. Amesteca usor si lasa pe foc doar pana cand laptele incepe usor sa dea in clocot.
Da deoparte si lasa la racit, potrivit retete.unica.ro.Intr-un bol ediu, bate galbenusurile cu zaharul si untul cu mixerul, la viteza medie-mare, pana obtii o crema omogena si destul de groasa peste care adauga treptat, jumatate din cantitatea de lapte fiert si racit, continuand sa bati. Cerne faina, treptat si amestecand continuu, pana la omogenizare completa.
Cerne pudra de cacao, amestecand continuu pana se incorporeaza cum trebuie.Adauga crema de mai sus peste restul de lapte din oala, amestecand continuu la foc mediu-mic pana cand incepe sa fiarba usor. Da focul la cea mai mica treapta, adauga treptat restul de 1/4 de lapte nefiert si amesteca. cand ai incorporat tot laptele, da de pe foc, transfera intr-un vas de sticla si lasa la racit.Daca nu o servesti/folosesti imediat, bag-o la frigider, unde o poti pastra pana la 5 zile.

