Duminica aceasta, de la ora 14:30, la „Asta-i România!” - 15 lei pensie, în România anului 2021

O poveste impresionantă ne prezintă duminica aceasta, emisiunea “Asta-i România!”, începând cu ora 14:30, la Kanal D.

Author: Georgiana Balaban vineri 15 ianuarie 2021 , 15:09

asta-i românia pensie 15 lei pe lună
Bătrâna care trăiește cu 15 lei pe lună.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Într-o România anului 2021, în care unii sunt privilegiați și au parte de pensii speciale, alții primesc de la Stat pensii de tot râsul. Mii de bătrâni se chinuie să supraviețuiască de la o zi la alta cu câteva zeci de lei pe lună.

Bătrâna care trăiește cu o pensie de 15 lei pe lună

Echipa “Asta-i România!” ne-o prezintă duminica aceasta pe Tanti Fica, bătrâna care trăiește lunar, cu o pensie de numai 15 lei.

asta-i românia pensie 15 lei pe lună
Bătrâna, de 76 de ani, care are o pensie de 15 lei pe lună.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Tanti Fica, în vârstă de 76 de ani, locuiește, de ani buni, într-o căsuța veche cocoțată pe coama unui deal, în cătunul Fântânele, comuna Ceru Băcăinţi, din Munții Apuseni, o zona în care este extrem de greu să ajungi fără o mașină puternică sau un tractor. Demnă, nu se plânge, deși este neajutorată, cu toate că se numără printre miile de bătrâni ai României care abia supraviețuiesc de azi pe mâine. Tanti Fica pare de neclintit în fața greutăților care, pe noi ceilalți, ne-ar fi doborât.

“Pâine mănânc! Ce să mănânc altceva? Și mai fac și mămăligă”, sunt vorbele tulburătoare ale bătrânei care trăiește cu doar 15 lei pe luna.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, 15 lei pensie, în România anului 2021

De șapte ani a rămas singură pe lume, înconjurată doar de sălbăticiuni. Copii n-a avut niciodată, iar bărbatul, singurul ei sprijin, s-a dus. Pentru ea, fiecare zi e o luptă aici – cu bătrânețea, cu pustiul, cu vremea și vremurile. Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a intervenit, în cazul bătrânei și a solicitat verificări, în urmă cărora, s-a constatat că văduva are într-adevăr o pensie de numai 15 lei, și asta din cauza Casei teritoriale de Pensii, care nu i-a actualizat indemnizaţia de urmaş după soţ.

asta-i românia pensie 15 lei pe lună
Mihai Ghiță de la Asta-i România.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Nu ratați povestea tulburătoare a bătrânei care traieste dintr-o pensie de 15 lei, duminica aceasta, de la ora 14:30, “Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”- Specialiștii în domeniul sănătații, despre vaccinare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si