Astenia de primăvară - Care sunt primele simptome ale acestui concept

Astenia de primăvara este un lucru de care se tem mulți oameni. Mulți au auzit de acest concept, însă puțini știu care sunt simptomele, prevențiile, dar și tratamentul necesar.

G.B., joi 19 martie 2020 , 21:23

Astenia de primăvară
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astenia de primavară reprezintă o stare slăbiciune pe care o resimțim în întregul organism. Această oboseală are loc atât la nivelul fizicului, cât și al psihicului, fără ca să facem un efort considerabil.

Citeste si: Un diplomat de la Ambasada României în Marele Ducat al Luxemburgului a fost testat pozitiv cu COVID-19

Specialiștii afirmă că astenia de primăvară nu este o boală. Aceasta este definită de fapt ca o multitudine de stări fiziologic. Ele se manifestă atât la persoanele sănătoase, cât şi oamenii care au asociată o altă patologie. Deși nu este o maladie, poate degenera dacă nu este tratată în mod corespunzător.

Citeste si: VIDEO| Nuntă ca în povești, în plină epidemie. Mascații au intervenit

Simptomele asteniei de primăvară:

Astenia de primăvară este resimțită prin mai multe simptome. Cele mai des întâlnite sunt: anxietatea, melancolia, pofta redusă de mâncare, concentrare scăzută, migrene, senzația de epuizare, dureri la nivel muscular, febră, semne de răceală, stare de amețeală, căderea părului, stare de nervozitate și apatie și tensiune arterială scăzută.

Citeste si: VIDEO| Când va fi vârful epidemiei de coronavirus în România

Astenia de primăvară - Care sunt primele simptome ale acestui concept

Astenia de primăvară poate avea un efect major și asupra somnului. Există persoane care au somn agitat: se trezesc de mai multe ori în timpul nopții.

Este de știut faptul că putem preveni astenia de primăvară cu un regim alimentar bogat. Prin acesta ar trebui să bifăm toate clasele de nutrienți. Mai exact, trebuie să consumăm bogate în vitamine, acizi grași și minerale.

Astenia de primăvară

În ceea ce privește mișcarea, trebuie să ne concentrăm pe activitățile fizice ușoare, care să ne relaxeze și să ne dea o stare de bine, cum ar fi: plimbările în aer liber, cititul și vizionarea unui film sau serial care să ne capteze atenția. De asemenea, ar trebui să facem și sport, însă să ne rezumăm la ceva mai simplu, spre exemplu jogging-ul.

Citeste si: Puterea Dragostei 20 martie. Cătălin a recunoscut că era interesat de Ligi de când a venit în emisiune: „Dacă nu era cu Philip, eu o...”

Astenia de primăvară

Primăvara este anotimpul în care trebuie să avem foarte mare grijă la alimentație. În această perioadă, din cauza asteniei de primăvară riscăm să ne simțim storși de energie. Pentru a reveni într-o formă de zile mari este bine să consumăm foarte multe fructe, cum ar fi: coacăzele, cireșele, portocalele și smochinele. De asemenea, este indicat să mâncă supă de pui cu legume și spanac. Când vine vorba despre grăsimi, ar trebui să ne orientăm către cele sănătoase, pe care le găsim în nuci, pește, ulei de rapiță, etc.

TRATAMENT: Astenia de primăvară trebuie tratată din timp. Printre principalele remedii se numără somnul, exercițiile fizice, hidratarea, distracția și consumul de vitamina B.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si