Avalanșă mare la Bâlea Lac. Casuțele comercianților sunt îngropate în zăpadă. Pericolul nu a trecut

Casuțele comercianților sunt îngropate în zăpadă. Pericolul nu a trecut.

Author: E. V. marți 18 decembrie 2018 , 14:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O avalanşă a rupt căsuţele de lemn ale comercianţilor din parcarea aflată în apropierea cabanelor de la Bâlea Lac, iar pericolul nu a trecut.

La peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş există în continuare risc mare de producere de noi avalanşe.

Avalanșă mare la Bâlea Lac

Potrivit Avalanșe în Carpați, avalanşa, care a curs de pe vârful muntelui până în parcare, unde erau căsuţele de lemn, s-a declanşat în noaptea de duminică spre luni.

Din relatările unuia dintre salvamontiştii de la Bâlea Lac reiese că avalanşa a ajuns aproape de Cabana Bâlea Lac până pe Lacul Bâlea şi în proximitatea Bazei Salvamont. "Avalanşa Bâlea Lac a trecut de parcarea de la Paltinu şi a mutat/rupt căsuţele. S-a oprit pe drumul de asfalt în drept cu celelalte căsuţe aproape în drept cu baza Salvamont.

S-a rupt aproape toată căldarea de la balcoane, inclusiv pe lac a ajuns", a declarat salvamontistul Dan Popescu pentru sursa mai sus menționată. 

Avalanșă mare la Bâlea Lac

Meteorologii avertizează că riscul de avalanşă la Bâlea Lac este mare, mai concret de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, ceea ce înseamnă că oricând se poate produce o nouă cădere masivă de zăpadă. Turiștii care se află în apropiere sunt sfătuiți să circule cu prudență.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si