Coronavirus Spania. Cel mai important focar de contaminare din Europa- după Italia-, în Spania numărul deceselor a crescut zilnic cu câteva sute, provocând o saturaţie a unităţilor de terapie intansivă în unele spitale.

”Nu am fost afectaţi încă de impactul valului cel mai important, cel mai devastator, care ne va pune la încercare capacităţile materiale şi morale, dar şi caracterul, ca societate”, a avertizat într-o conferinţă de presă şeful Guvernului Pedro Sanchez.

El a subliniat că Spania nu a mai trăit o situaţie atât de dramtică de la Războiul Civil (1936-1939), în care au fost ucişi aproximativ un milion de oameni.

Citeste si: Armata rusă trimite ajutoare în Italia în lupta împotriva coronavirusului

Coronavirus Spania. Liderul socialist a anunţat că Guvernul său lucrează la proiecte care să permită să se producă în ţară echipamentul necesar în lupta împotriva virusului, ca de exemplu măşti de protecţie.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier- wowbiz.ro

Madridul a declarat în weekendul trecut starea de urgenţă naţională şi a interzis, pe o perioadă de 15 zile, orice deplasări neesenţiale.

coronavirus Spania
coronavirus Spania

Pedro Sanchez nu a menţionat vreo eventuală prelungire a acestei stări de urgenţă, însă a avertizat că viitoarele săptămâni vor fi dificile.

Citeste si: Coronavirus România 22 martie 2020. Bilanț oficial: două decese și 433 de persoane infectate

Coronavirus Spania. Bilanţul epidemiei în Spania a crescut sâmbătă la 1.326 de decese, de la 1.002 vineri, potrivit datelor comunicate sâmbătă de Ministerul Sănătăţii.

Numărul contaminărilor a crescut de la 19.980 la 24.926.

Guvernul a anunţat sâmbătă că a primit peste 640.000 de aparate de depistare şi că acest număr ar putea să ajungă rapid la un milion.

Citeste si: Primarul Timișoarei a stârnit revoltă pe internet, după ce a declarat că susține ștampilarea românilor aflați în izolare: „Amintește de lagăre”

Autorităţile sanitare şi-au exprimat speranţa ca numărul testelor zilnice să crească la 80.000, de la 15.000-20.000 în prezent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si