Avertisment din Spania: ”Ceea ce este mai rău abia urmează”

Guvernul spaniol s-a angajat să facă totul în lupta împotriva noului coronavirus şi avertizează că ”ceea ce este mai rău abia urmează”, în contextul în care bilanţul epidemiei covid-19 a crescut în această ţară la peste 1.300 de morţi şi aproape 25.000 de contaminări, relatează Reuters.

Author: A.M.S. duminică 22 martie 2020 , 15:17

coronavirus Spania
coronavirus Spania
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Coronavirus Spania. Cel mai important focar de contaminare din Europa- după Italia-, în Spania numărul deceselor a crescut zilnic cu câteva sute, provocând o saturaţie a unităţilor de terapie intansivă în unele spitale.

  ”Nu am fost afectaţi încă de impactul valului cel mai important, cel mai devastator, care ne va pune la încercare capacităţile materiale şi morale, dar şi caracterul, ca societate”,

  a avertizat într-o conferinţă de presă şeful Guvernului Pedro Sanchez.

  El a subliniat că Spania nu a mai trăit o situaţie atât de dramtică de la Războiul Civil (1936-1939), în care au fost ucişi aproximativ un milion de oameni.

  Citeste si: Armata rusă trimite ajutoare în Italia în lupta împotriva coronavirusului

  Coronavirus Spania. Liderul socialist a anunţat că Guvernul său lucrează la proiecte care să permită să se producă în ţară echipamentul necesar în lupta împotriva virusului, ca de exemplu măşti de protecţie.

  Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro

  Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro

  Madridul a declarat în weekendul trecut starea de urgenţă naţională şi a interzis, pe o perioadă de 15 zile, orice deplasări neesenţiale.

  coronavirus Spania
  coronavirus Spania

  Pedro Sanchez nu a menţionat vreo eventuală prelungire a acestei stări de urgenţă, însă a avertizat că viitoarele săptămâni vor fi dificile.

  Citeste si: Coronavirus România 22 martie 2020. Bilanț oficial: două decese și 433 de persoane infectate

  Coronavirus Spania. Bilanţul epidemiei în Spania a crescut sâmbătă la 1.326 de decese, de la 1.002 vineri, potrivit datelor comunicate sâmbătă de Ministerul Sănătăţii. Numărul contaminărilor a crescut de la 19.980 la 24.926.

  Guvernul a anunţat sâmbătă că a primit peste 640.000 de aparate de depistare şi că acest număr ar putea să ajungă rapid la un milion.

  Citeste si: Primarul Timișoarei a stârnit revoltă pe internet, după ce a declarat că susține ștampilarea românilor aflați în izolare: „Amintește de lagăre”

  Autorităţile sanitare şi-au exprimat speranţa ca numărul testelor zilnice să crească la 80.000, de la 15.000-20.000 în prezent.


  Abonează-te pe


  Partenerii nostri
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si