Ce spune avocatul familiei Raisei, fata ucisă pe trecerea de pietoni, după audierea polițistului

Avocatul Adrian Cuculis, cel care reprezintă familia Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist, a declarat joi, după audierea inculpatului că acesta a recunoscut faptul că acesta avea viteză excesivă, nu era în misiune și nu a văzut nimic.

Author: Madalina Grigore joi 20 ianuarie 2022 , 14:37

audiere polițist

Primele declarații ale avocatului familiei Raisei, după audierea polițistului.

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Avocatul a spus că polițistul a declarat în audiere că a verificat trecerea de pietoni și nu era nimeni, deși în imagini se observă că cele două fete mergeau încet și ulterior au luat-o la fugă.

Citeste si: VIDEO| Momentul în care un copil de 9 ani a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni

Polițistul a recunoscut că avea viteză

„A fost o întrebare pusă expres de către mine, şi a spus: nu, eram atent. Singul lucru pe care l-a recunoscut şi practic lucrurile sunt clare aici, avea viteză excesivă şi a recunoscut lucrul acesta ”, a spus avocatul Adrian Cuculis, precizând că polițistul nu a știut viteza exactă din momentul accidentului.

„În momentul de faţă reiese clar că au venit colegii săi la faţa locului şi el spune totuşi că acel schimb de geacă, pe care l-a văzut toată lumea, este şi în dosarul de Parchet, de fapt nu a ar fi fost un schimb de geacă ci i-ar fi dat geaca respectivă să îl acopere, să nu îl linşeze”, a declarat avocatul familiei adăugând că cealaltă persoană, tot polițist, nu a fost încă audiat.

Citeste si: Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni refuză să dea declarații: „Starea emoțională în care mă aflu...”

Cum s-a prezentat polițistul la audiere

Despre modul în care s-a prezentat polițistul la audiere, avocatul Adrian Cuculis a spus că „era înmămurit, aşa, a dat ture lungi pe hol, cât colegul meu a verificat dosarul, puţine cuvinte”. 

„Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui. Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama(..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a mai precizat avocatul.

Citeste si: VIDEO- Familia Raisei cere polițistului despăgubiri de 6 milioane de euro, iar rudele fetei rănite 1 milion de euro

Raisa și colega ei au fost lovite pe trecerea de pietoni de o autospecială a Poliției. În mașină se afla un singur polițist, care potrivit procurorilor, nu era în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.   

Procurorii au stabilit că mașina de Poliție circula cu viteză peste limita legală, a fost dispusă o expertiză pentru stabilirea cu exactitate a vitezei cu care rula maşina în momentul impactului. Polițistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar. 

Citeste si: Colega Raisei, care a fost lovită din plin de un polițist pe trecerea de pietoni, a fost externată din spital. Marina nu a participat la înmormântare

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si