BAC 2018 subiecte Română. Prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2018, sesiunea de vară, începe luni, 25 iunie, cu testul la Limba şi literatura română. 
 
11:04. La profilul Real, candidaţii au avut de rezolvat, printre altele, genul liric şi au avut de comentat o poezie scrisă de Eminescu sau de Arghezi. 
 
La profilul „Umanist”, candidaţii au avut, printre altele, de comentat arta poetivă a operei lui Ion Barbu sau Lucian Blaga. 
 
/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/35040/18191380/2/01-profil-real.jpg
/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/35040/18191380/3/02-profil-real.jpg
Accesul candidaţilor în centrele de examen la proba scrisă s-a făcut până la 8:30. Subiectele au fost anunţate începând cu ora 9:00. După desfacerea plicurilor cu subiecte şi prezentarea lor, elevii au la dispoziţie trei ore pentru a le rezolva. 
 
Peste 120.000 de elevi aşteptă astăzi, cu emoţii, BAC 2018 subiecte Română. În total, s-au înscris la examene aproape 137.000 de candidaţi. Dintre aceştia, aproape 119.000 sunt candidaţi din promoţia curentă, iar în jur de 18.000 sunt din promoţiile anterioare. 
 

BAC 2018 subiecte Română. Ce reguli trebuie să respecte candidaţii

 
Cei care participă la Bacalaureat 2018 nu au voie să comunice între ei sau să schimbe foi din lucrare, ciorne, notiţi sau alte materiale.
De asemenea, este interzis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe sau însemnări. 
 
Elevii care încalcă regulamentul vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. 
 
Cei prinşi nu vor mai putea participa la probele următoare şi nu li se va recunoaşte în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior
eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
 

BAC 2018 subiecte Română. Calendarul complet al probelor 

 
Marţi va fi proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Miercuri va fi proba obligatorie a profilului, iar joi va fi proba la alegere a profilului şi specializării. 
 
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si