Sesiunea specială a Bacalaureatului se anulează! Anunțul făcut de Monica Anisie

Bacalaurea 2020. Sesiunea specială de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie.

A.M.S., marți 07 aprilie 2020 , 14:46

Bacalaurea 2020
Bacalaurea 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bacalaurea 2020. Probele scrise ale evaluării naționale și bacalaureatului ar putea fi organizate în iulie, iar subiectele nu va cuprinde programa aferentă semestrului al doilea, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.

Data depinde însă de evoluția pandemiei de coronavirus în România, a adăugat ea.

Anisie a mai spus că sesiunea specială de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.

Bacalaurea 2020. Data reluării cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei. În contextul informațiilor din prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea situației de urgență și luarea măsurilor de siguranță, potrivit ministrului.

Bacalaurea 2020. Cum se încheie situația școlară

Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul. Programa pentru teză va include doar materia studiată până în data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile, a mai spus Anisie.

Bacalaurea 2020
Bacalaurea 2020

Citeste si: Ministrul Educaţiei: Reluarea cursurilor, în funcţie de evoluţia pandemiei

Ministrul Educației a vorbit și despre înscrierea copiilor la grădiniță și la clasa pregătitoare. Data la care vor începe acestea va fi anunțată după ce va fi stabilită data reluării cursurilor, a precizat ea.

Bacalaurea 2020. „Vom elabora și cadrul normativ pentru activitățile suport, fie în regim online, fie prin alte mijloace de comunicare”, a spus Anisie.

Bacalaurea 2020
Bacalaurea 2020

Citeste si: Nelu Tătaru: Programul de vaccinare trebuie să continue

În învățământul universitar, activitățile se vor desfășura în mediul online, cu excepția celor care necesită laborator sau proiect. Activitățile care impun interacțiunea față în față vor fi recuperate intensiv după încetarea stării de urgență, a precizat ministrul.

Bacalaurea 2020. Ea a adăugat că admiterea la ciclul de licență în învățământul universitar se va organiza după bacalaureat, iar admiterea la doctorat sau masterat se va organiza după suținerea examenului de licență sau dizertație.

„Toate aceste măsuri pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a mai spus Anisie.

Sursa: digi24.ro

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si