Bacalaureat 2020. Reguli noi pentru elevi și profesori. Cum se vor susține examenele

Ministerul Educației a anunțat regulile pe care le vor respecta reprezentații instiuțiilor de învățământ pentru susținerea examenului de Bacalaureat.

Author: I.C. miercuri 20 mai 2020 , 15:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe 22 iunie aproximativ 15.000 de elevi din clasa a XII-a se vor întoarce la școală pentru a susține examenul de Bacalaureat.

În acest sens, Ministerul Educației a prezentat un set de reguli pe care instituțiile de învățământ le vor respecta, în contextul pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Modificări în școli, înaintea examenelor naționale. Ce se va întâmpla de la toamnă în toate școlile din România

Întregului personal al unității i se va măsura temperatura la intrarea în școală. Nici elevii nu vor fi scutiți de măsurarea temperaturii, ca apoi să fie conduși de un cadru didactic până în sala de clasă.

Măsuri pentru elevi

„Elevilor li se va lua temperatura, apoi vor parcurge un culoar bine definit, vor avea covoraşe cu dezinfectant, vor pătrunde în unitatea de învăţământ în care se va realiza igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului, plus aerisirea”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie.

Elevii care se vor prezenta pentru susținerea examenului de Bacalauret vor purta măști de protecție, își vor igieniza mâinile cu dezinfectat.

Totodată, vor fi impuse distanțarea socială, verificarea temperaturii și spăarea mâinilor timp de 20 de secunde cu apă și săpun.

Citeste si: Evaluare Națională 2020. Calendarul complet al probelor

Deși mai multe voci au susținut pe perioada pandemiei anularea Bacalaureatului ministrul Educației a anunțat că s-a stabilit susținerea examenelor.

„Sunt voci care susţin acest lucru şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin că nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale.

Am primit, la minister, numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la evaluarea naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care vor susţine evaluarea naţională sunt avantajaţi, nu pe baza mediilor din 5-8, dar ca să răspundem categoric trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor”, a explicat Anisie.

Noutatea examenelor naționale 2020

Ministrul Educației a declarat că Evaluarea Națională va începe pe data de 15 iunie, iar cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea în acest an vor fi examenele de certificare a competențelor profesionale.

Citeste si: BAC 2020. Schimbare de ultim moment pentru elevi: nu vor mai susține aceste probe

„Decizia este deja luată, şi anume că examenul de Evaluare naţională începe pe data de 15 iunie şi cel de Bacalaureat pe data de 22

iunie. Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competenţelor profesionale. Este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 şi 5, conform cadrului naţional al calificărilor. Pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor”, a spus Monica Anisie.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si