Ce elevi pot primi 5.000 lei de la Guvern pentru notele de la școală

Elevii care iau nota 10 la examenele de Evaluare națională sau Bacalaureat vor primi de la Guvern sume cuprinse între 2.000 lei și 5.000 lei.

Author: Sorin Negru joi 20 octombrie 2022 , 09:04

bani elevi

Bani pentru elevii cu performanțe scolare

[Sursa foto: meseriadeparinte.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În timpul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a solicitat majorarea sumelor propuse inițial de Ministerul Educației.

Astfel, elevii care iau nota 10 la examenul de Bacalaureat nu mai primesc doar 3.000

de lei, ci direct suma de 5.000 lei- aproximativ 1.000 de euro.

Citeste si: Veste bună pentru elevii din România! Guvernul le oferă cadouri celor care au luat nota maximă în acest an la examenele naționale

S-a dublat suma acordată elevilor de 10 de la Evaluarea Națională

"Prin decizia luată astăzi în guvern, executivul a decis să acorde stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea națională", a declarat la finalul ședinței de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Citeste si: Vacanța de toamnă 2022: Toți elevii vor sta acasă, inclusiv cei din gimnaziu și liceu!

Este vorba atât de absolvenții clasei a VIII-a, cât și de cei care au promovat Examenul național de bacalaureat, sesiunea din iunie- iulie 2022, cu nota 10.

"La propunerea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, chiar în timpul ședinței de guvern, varianta inițială propusă de Ministerul Educației a fost majorată. Astfel, s-a dublat de la 1.000 la 2.000 de lei valoarea acestui stimulent financiar pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la evaluarea națională din clasa a VIII-a, sesiunea 2022, și de la 3.000 la 5.000 de lei a fost mărirea acestui stimulent pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la Examenul național de bacalaureat", a precizat oficialul guvernamental.

Citeste si: Bătaie cu pumnii și picioarele între două adolescente. Polițiștii au început o anchetă

Este vorba despre 237 de absolvenți ai clasei a VIII-a și, respectiv, 239 absolvenți de liceu, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Citeste si: Profesor de religie din Pitești, acuzat că a încuiat o elevă în vestiarul sălii de sport și a încercat să o abuzeze


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si