Se dau bani pentru părinții care stau acasă cu copiii. Anunțul premierului Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi o măsură flexibilă pentru ajutorarea părinților nevoiți să stea cu copiii. Cum situaţia epidemiologică va fi diferită de la o localitate la alta, ajutorul financiar va fi o măsură generală, ca în cazul stării de urgență.

R.I., joi 06 august 2020 , 15:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat că, în cazurile în care cursurile se suspendă, în toată această perioadă unul dintre părinți poate sta acasă cu copilul și va primi 75% din salariu, scrie News.ro. Premierul a precizat că măsura va fi una locală, nu generală, aşa cum a fost în perioada stării de urgenţă.

Citeste si: Cazuri COVID-19, 6 august, în România. Avem bilanțul

„Ştiţi foarte bine că în perioada stării de urgenţă a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii pe perioada în care au fost suspendate cursurile şcolare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariul său. Şi pentru începerea şcolii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situaţia epidemiologică fiind diferită de la o localitate la alta, ea nu va fi măsură generală, pentru că măsura suspendării şcolilor a fost una generală”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia vizitei în Valea Jiului.

Citeste si: Scandal monstru! A fost condamnat la moarte în China! Adevărul a ieșit la iveală

Bani pentru părinții care stau cu copiii

„Dacă într-o şcoală avem cazuri şi se închide şcoala 14 zile, toţi părinţii elevilor din şcoala respectivă, vor primi pe perioada suspendării cursurilor, vor primi, un părinte acea formă de sprijin de 75%”, a mai explicat Orban. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că aceasta înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si