Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022

Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022. Vă prezentăm baremul de corectare pentru simulare Evaluare Naţională 2022 la Limba și literatura română!

Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022. Află de unde poți descărca baremul la Română pentru simularea Evaluării Naționale 2022!

UPDATE: Subiectele la Română sunt disponibile AICI

Potrivit Ministerului Educației, simulările pentru Evaluarea Națională 2022 se vor desfășura în perioada 4 aprilie- 6 aprilie, urmând ca rezultatele examenelor să se afișeze pe data de 14 aprilie.

Simularea pentru  Evaluarea Națională 2022 la Română  va avea loc pe 4 aprilie 2022, de la ora 9:00, iar elevii pot intra în săli până la ora 8:30, a mai anunțat Ministerul Educației.

„Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, pentru elevii de clasa a VIII-a, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”, potrivit

Ministerului Educației.

Baremul de corectare pentru simulare Evaluare Naţională 2022 la Română

Subiectele pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a la disciplina limba și literatura română se realizează în conformitate cu programa de examen aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3237/2021. Programam de evaluare are la bază programa școlară la disciplina limba și literatura română, clasele V-VIII, aprobată prin OMEN nr. 3393/2017.

Baremul pentru simularea la Română  - Evaluarea Naţională 2022 îl puteți găsi pe edu.ro/2022/evaluarenationala.

La simularea de la Limba și literatura română nu mai sunt obligatorii conectorii de tipul „în primul rând”, „în al doilea rând” pentru textul de opinie. Nu vor fi punctate truismele și clișeele lingvistice.

Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022

Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022

(sursa foto: edu.ro)

Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022

Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022

(sursa foto: edu.ro)

Pentru proba de Limba și literatura română de luni, 4 aprilie 2022, elevii trebuie să știe că:

- un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat correct;

- un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat correct;

- sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră;

- în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.

Citeste si: VIDEO- Noua structură a anului şcolar 2022-2023: Schimbari majore în educaţie

Ministerul Educației precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, „rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la

nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Calendar simulare Evaluarea Națională 2022

  • Simulare Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII)
  • 4 aprilie 2022:  Limba şi literatura română (probă scrisă)
  • 5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
  • 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
  • 14 aprilie 2022:  afișarea rezultatelor

 


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...