Băsescu: Am convingerea că unirea dintre Republica Moldova şi România se va produce mai devreme sau mai târziu

Liderul PMP Traian Băsescu a declarat, vineri, după o întâlnire cu un grup de tineri unionişti din Republica Moldova, că are convingerea că unirea dintre Republica Moldova şi România se va produce mai devreme sau mai târziu, adăugând că în România, unirea s-ar vota prompt, dacă mâine ar fi convocat Parlamentul.

Editor: Viorela Precupas vineri 08 iulie 2016 , 14:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Am convingerea că unirea (dintre Republica Moldova şi România- n.r.) se va produce mai devreme sau mai târziu, pentru că orice ţară are dreptul să îşi decidă soarta, iar Republica Moldova va deveni parte a României, la un moment dat, nu prin forţă, nu prin poveşti, ci prin voinţa poulaţiei, a românilor din stânga Prutului”, a declarat Traian Băsescu, după întâlnirea cu tinerii unionişti de la Chişinău.Liderul PMP s-a declarat  convins că, în România, unirea s-ar vota prompt, dacă mâine ar fi convocat Parlamentul pentru a se exprima în acest sens, dar singura problemă este când va vota şi Parlamentul de la Chişinău.

Traian Băsescu a mai spus că este important ca tinerii să creadă în unire şi să cunoască România, pentru că realităţile din România sunt departe de ceea ce apare chiar şi la televiziunile româneşti.

”Le spuneam tinerilor, în 1990, România şi Republica Moldova aveau acelaşi PIB pe cap de locuitor, iar astăzi, cel al României este de 8 ori mai mare”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai arătat că soluţia este unirea cu România, pentru ca Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană, şi pentru a pune capăt deciziei a doi criminali, Hitler şi Stalin, care prin miniştrii de externe au
decis ca Republica Moldova să fie parte a URSS.

Nu putem trăi la nesfârşit după decizia a doi criminali ”, a adăugat Traian Băsescu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si