Bere cu ciocolata sau ardei iute? Romanii incep sa aprecieze versiuni tot mai moderne ale clasicii beri blonde

Ciocolata, cafea, ardei iute, ghimbir sau miere de albine. Nu sunt ingredientele vreunei retete de slabit, ci aromele pe care romanii au inceput sa le prefere in bere. Dupa multi ani de baut clasica bere blonda, pasionatii licorii din hamei au inceput sa aprecieze tot mai tare si variantele artizanale, unele dintre ele facute chiar pe meleagurile noastre.

A.L., joi 13 aprilie 2017 , 19:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Daca v-ati imaginat vreodata ca berea are doar acel gust amarui si, poate, neplacut, ei bine va inselati amarnic. Exista atat de multe arome incat probabil nu v-ati fi gandit la ele niciodata. Bunaoara, aceasta bere, fabricata, culmea, chiar in Romania, are o aroma foarte interesanta de cafea, ciocolata si, la final, un iz de ardei iute.

Si asta clar nu e tot. In acest pub din Capitala se regasesc peste o suta de sortimente diferite de bere, care de care mai… inedite.

Costin, barman: "Gama englezeasca, o bere fermentata cu miere, care e un pic mai dulceaga. E mai pe placul fetelor, sa spunem. La asta iti ramane gustul de miere, nu? Da, iti lasa un gust usor de miere."

Si tot pentru sexul frumos exista variante cu zmeura, mango sau cocos. In timp ce pentru barbati paleta este, evident, mai "aspra".

"Este o bere mai usoara, de vara, care, din cauza hameiului, confera un gust usor de soc si lasa un aftertaste usor amarui."

Precum buchetul unui vin ar trebui savurata o astfel de bere, spun pasionatii. Iar romanii incep, usor-usor, sa ceara sortimente tot mai ciudate.

Pentru cei mai curajosi dintre dumneavoastra, sau mai interesati de senzatii tari, avem berea cu aroma de ceapa si branza."

Tot pe meleaguri mioritice este creata si aceasta licoare. De altfel, Romania a inceput sa aiba tot mai multi producatori de bere artizanala.

Julia Leferman, director general "Berarii Romaniei": "Remarcam o crestere a consumului de bere la sticla. Credem ca este o tendinta si de, poate nu e un cuvant tocmai corect, de "premiumizare" a preferintelor romanilor, de orientare catre produse de mai buna calitate."

Dar care costa pe masura: o sticla de bere precum cea cu ciocolata sau miere de albine costa intr-un pub chiar si 20 de lei. Mai ales ca multe marci sunt aduse din tari cu traditie in acest domeniu.

Shachar Shaine, presedinte "Berarii Romaniei":  "Incepe o tendinta spre a consuma si alte beri, beri rosii, fermentate sus sau genul ale, stout si alta bere care vine din afara."

Si ca tot vine vorba de bere rosie, sa stiti ca o puteti incerca si pentru o masa mai altfel de Paste.

"L-as inlocui cu un O'Hara's Red, care e tot rosie, precum vinul rosu."

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si