Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, desfăşoară marţi 24 de percheziții domiciliare, în județul Bihor, la persoane suspectate că înscenau accidente rutiere pentru a înşela societăţile de asigurări, fiind astfel bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, înşelăciune privind asigurările, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic şi fals în declaraţii. 30 de persoane urmează să fie duse la audieri.

Citește și: VIDEO- Șeful clubului de motocicliști Hell's Angels București, Marius Lazăr a fost prins de poliție. Era dat în urmărire internațională

Activitățile se desfăşoară împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, de la Serviciul de Ordine Publică, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase, de la Poliția Municipiului Oradea şi de la Poliţia Municipiului Marghita, alături de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Bihor.

Ce au anunțat autoritățile

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020- 2022, 30 de persoane, din judeţul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 şi 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăților de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere.

În fapt, 24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte şase persoane cercetate de poliţiştii de investigare a criminalității economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenţionat, evenimente rutiere, în scopul obţinerii de despăgubiri de la asiguratori.

Citește și: Măsuri sporite, în Suceava, după ce trei mașini au fost incendiate de Crăciun

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Astfel, ar fi fost produse 21 de evenimente rutiere, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăţi de asigurări.

Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

Citește și: Șofer, cercetat sub control judiciar, după ce a condus beat și a accidentat o femeie pe o trecere de pietoni din Sectorul 3 al Capitalei. Inculpatul a fugit de la locul accidentului

La finalizarea perchezițiilor, vor fi puse în executare 30 de mandate de aducere, emise pe numele celor 30 de persoane. Acestea vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Județean Bihor, în vederea audierii, urmând să fie dispuse măsuri legale.

Citește și: O femeie din Târgu Mureș a fost sechestrată şi agresată de 7 indivizi, înainte de Crăciun. Agresorii ar fi furat mai multe bunuri din casa femeii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si