Bilanţ de vaccinare, 20 martie 2021. Câte reacţii adverse s-au înregistrat

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat, sâmbătă, 20 martie 2021, bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește imunizarea populației.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 20 martie 2021 , 18:30

Câți români s-au vaccinat până acum vaccin pfizer astrazeneca moderna
Câți români s-au vaccinat până acum
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit datelor oferite de către Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 20 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Câți români s-au vaccinat cu serul Pfizer

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 38.047, din care: 33.584 de persoane vaccinate cu 1 doză; 4.463 de persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeste si: Angela Merkel este pregătită să comande vaccinul Sputnik V

Câți români s-au vaccinat cu serul Moderna

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 4.766, din care: 4.503 de persoane vaccinate cu 1 doză; 263 de persoane vaccinate cu 2 doze.

Câți români s-au vaccinat cu serul AstraZeneca

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 8.091, din care: 8.091 de persoane vaccinate cu 1 doză; 0 persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeste si: Proteste anti-mască în București și în țară. Diana Șoșoacă: "Să vină Iohannis aici, să vorbească cu oamenii"

Câți români s-au vaccinat până la această oră

Câți români s-au vaccinat până azi

Până în prezent, 1.704.447 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). În România, campania de imunizare a populaţiei a început de pe data de 27 decembrie 2020. Cele trei vaccinuri folosite în prezent sunt Pfizer BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.

Vaccinarea din România a stat sub semnul controverselor şi atunci când vine vorba despre administrarea unuia dintre serurile disponibile, în condiţiile în care mai multe state au suspendat imunizarea cu vaccinul AstraZeneca. Decizia a venit pe fondul unor rapoarte privind apariţia unor cheaguri de sânge la unele persoane care au primit acest vaccin. Compania AstraZeneca a declarat că nu există dovezi științifice ale vreunei legături între vaccinul său împotriva coronavirusului și respectivele decese. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că numărul celor care-și anulează programarea este mai mic decât al celor care se programează, în ciuda tuturor circumstanţelor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si