Douazeci de localitati din zece judete au fost afectate de ploi si vijelii in ultimele 24 de ore, cand au fost emise 76 atentionari si avertizari imediate cod galben si cod portocaliu de ploi, intensificari ale vantului, descarcari electrice si grindina de mici dimensiuni, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

In Tulcea, inundatiile au facut prapad.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Conform IGSU, au fost afectate judetele Arges, Bacau, Buzau, Dambovita, Harghita, Mures, Prahova, Suceava, Teleorman si Timis, unde pompierii au intervenit pentru inlaturarea a patru arbori de pe autoturisme si evacuarea apei din patru imobile, 12 curti si 19 subsoluri. In judetul Prahova, pe DJ 101T, din cauza unei viituri, podetul pe care se realiza trecerea spre localitatea Lutu Rosu s-a rupt. In acest moment, accesul spre localitate se poate face doar pietonal, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie dispuse masuri la nivel local pentru remedierea situatiei.

In aceasta dimineata, la nivel national nu mai erau inregistrate situatii care sa impuna interventia echipajelor de pompieri militari, spune IGSU.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta precizeaza ca, in contextul noilor avertizari, la nivel national sunt pregatiti sa actioneze 5.100 pompieri cu 1.800 de mijloace tehnice.

O avertizare cod galben vizand Capitala si 31 de judete din sudul, estul si centrul tarii va fi in vigoare de luni de la ora 10.00

pana marti seara, interval in care vor fi vijelii si se vor acumula cantitati importante de apa. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata pe tot parcursul saptamanii. De asemenea, pana miercuri dupa-amiaza sunt in vigoare avertizari cod galben de inundatii emise de hidrologi pentru rauri din majoritatea judetelor tarii, cu probabilitate si intensitate mai mare pe rauri mici din judetele Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Gorj, Sibiu, Valcea si Arges. O alta avertizare de inundatii a intrat in vigoare la ora 6.00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si