VIDEO | Bilanţul victimelor accidentului de autocar de la Madeira creşte la 29 de morţi

Cel puţin 29 de turişti germani au fost ucişi miercuri într-un accident de autobuz pe Insula portugheză Madeira, potrivit unui nou bilanţ, în urma morţii unei femei la Spitalul din Funchal, relatează AFP.

E. V., joi 18 aprilie 2019 , 09:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Între cei 28 de răniţi anunţaţi iniţial, ”o femeie de naţionalitate străină” a sucombat rănilor, a anunţat medicul Pedro Freitas într-o conferinţă de presă, scrie News. 

Aproximativ 50 de persoane se aflau la bordul autocarului la momentul accidentului, care a avut loc în comuna Santa Cruz, situată la est de Funchal, capitala arhipelagului.

Între morţi se află 11 bărbaţi şi 18 femei. Preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa a anunţat, înainte de creşterea bilanţului, că toate victimele sunt de naţionalitate germană.

”Exprim tristeţea şi solidaritatea tuturor portughezilor în acest moment tragic şi mai ales tristeţea faţă de rudele vicrimelor care, din ceea ce mi s-a spus, sunt toate germane”, a declarat la televiziunea publică RTP şeful statului, care urma să se ducă la faţa locului.

Ministerul german de Externe a anunţat, pe Twitter, că ”anumite victime veneau din Germania”. După ce a ieşit de pe drum, autobuzul alb a căzut de la o înălţime de câţiva metri pe o locuinţă construită pe un deal.

Victimele au vârste cuprinse în medie între 40 şi 50 de ani, potrivit preşedintelui Protecţiei Civile José Dias. Accidentul a avut loc miercuri, la ora locală 18.30, 20.30, ora României) în apropiere de satul Caniço de Baixo, care face parte din Santa Cruz, potrivit lui Filipe Sousa, primarul acestei comune.

”Veşti oribile ne vin de la Madeira”, a reacţionat pe Twitter un purtător de cuvânt al Guvernului german.

”Cea mai mare tristeţe a noastră pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în accidentul de autobuz şi ne gândim la cei răniţi”, a adăugat el.

Premierul portughez Antonio Costa a anunţat că a contacat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, şi i-a transmis condoleanţe.

sursa foto: News 

Te-ar putea interesa si