În vara lui 2010, 11 bebeluşi ardeau chiar în salonul de la Terapie Intensivă de la Maternitatea Panait Sârbu, fostă Giuleşti. Doar 5 dintre micuţi au reuşit să supravieţuiască tragediei. A fost cea mai mare tragedie dintr-o maternitate, iar imaginile cu micuţii arşi scoşi în incubatere iar proaspetele mămici urlând pe treptele spitalului, au şocat pe toată lumea.

Dupa ani de procese, vinovaţi au fost găsiţi angajaţii spitalului, de la manager până la asistenta care trebuia să aibă grijă de micuţi.

Câteva luni, maternitatea a fost închisă şi s-au făcut reparaţii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Au trecut opt ani de atunci, iar maternitatea Panait Sârbu este din nou în mijlocul unui imens scandal. 17 bebeluşi născuţi la acest spital au ajuns în ultima perioadă la Spitalul Grigore Alexandru în stare gravă, ei fiind internaţi cu probleme de respiraţie serioase şi erupţii cutanate severe. Toţi erau infectaţi cu stafilococul auriu.
Deşi, initial reprezentanţii spitalului au susţinut că nu există nicio legătură între faptul că toţi aceşti copii bolnavi s-au născut la Maternitatea Panait Sîrbu, controalele au dovedit contrariul: 11 cadre medicale din spital au fost găsite contaminate cu stafilocolul auriu.

După opt ani de la tragedia în care au murit 6 bebeluşi, maternitatea a fost închisă din nou. Pentru o perioadă, aici nu se mai fac internări, deci nici naşteri şi alte operaţii.
Deşi, şi acum, ca şi în 2010, vinovate au fost găsite tot cadrele medicale, purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că deşi sunt medici care nu respectă regulile de igienă, aceştia  nu ar trebui daţi în judecată.

„Din nefericire, oamenii din grabă, sau pur şi simplu fără să-şi dea seama, mai uită să se spele pe mâini. Părinţii şi pacienţii din România ar trebui să fie atenţi, dacă vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate, unde este apărat de legi”, a spus Doru Pană, medic la Maternitatea Giuleşti.
Câteva mămici care au născut în ultima perioadă la respectivul spital susţin că maternitatea pare blestemată, dar că totul este din cauza cadrelor medicale neglijente şi a mizeriei.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si