Blestemul maternităţii Giuleşti! În 2010, 11 bebeluşi ardeau în incubatoare, acum 17 micuţi s-au îmbolnăvit grav, după ce au fost infectaţi de cadrele medicale! Spitalul e închis din nou IMAGINI IMPRESIONANTE

La opt ani de la cea mai mare tragedie întâmplată într-o maternitate de la noi, acelaşi spital este scena unui alt scandal cu proporţii îngijorătoare.

C.L., duminică 02 decembrie 2018 , 19:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În vara lui 2010, 11 bebeluşi ardeau chiar în salonul de la Terapie Intensivă de la Maternitatea Panait Sârbu, fostă Giuleşti. Doar 5 dintre micuţi au reuşit să supravieţuiască tragediei. A fost cea mai mare tragedie dintr-o maternitate, iar imaginile cu micuţii arşi scoşi în incubatere iar proaspetele mămici urlând pe treptele spitalului, au şocat pe toată lumea.

Dupa ani de procese, vinovaţi au fost găsiţi angajaţii spitalului, de la manager până la asistenta care trebuia să aibă grijă de micuţi.

Câteva luni, maternitatea a fost închisă şi s-au făcut reparaţii.


Au trecut opt ani de atunci, iar maternitatea Panait Sârbu este din nou în mijlocul unui imens scandal. 17 bebeluşi născuţi la acest spital au ajuns în ultima perioadă la Spitalul Grigore Alexandru în stare gravă, ei fiind internaţi cu probleme de respiraţie serioase şi erupţii cutanate severe. Toţi erau infectaţi cu stafilococul auriu.
Deşi, initial reprezentanţii spitalului au susţinut că nu există nicio legătură între faptul că toţi aceşti copii bolnavi s-au născut la Maternitatea Panait Sîrbu, controalele au dovedit contrariul: 11 cadre medicale din spital au fost găsite contaminate cu stafilocolul auriu.

După opt ani de la tragedia în care au murit 6 bebeluşi, maternitatea a fost închisă din nou. Pentru o perioadă, aici nu se mai fac internări, deci nici naşteri şi alte operaţii.
Deşi, şi acum, ca şi în 2010, vinovate au fost găsite tot cadrele medicale, purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că deşi sunt medici care nu respectă regulile de igienă, aceştia  nu ar trebui daţi în judecată.

„Din nefericire, oamenii din grabă, sau pur şi simplu fără să-şi dea seama, mai uită să se spele pe mâini. Părinţii şi pacienţii din România ar trebui să fie atenţi, dacă vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate, unde este apărat de legi”, a spus Doru Pană, medic la Maternitatea Giuleşti.
Câteva mămici care au născut în ultima perioadă la respectivul spital susţin că maternitatea pare blestemată, dar că totul este din cauza cadrelor medicale neglijente şi a mizeriei.


 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si