Un bărbat din județul Argeș este cercetat pentru infracțiuni de înșelăciune şi fals în declarații, după ce a amanetat pentru 20.000 de euro o mașină de lux, iar ulterior l-a convins pe proprietarul casei de amanet să îi dea mașina spre folosință şi a scos duplicate după documentele de proprietate, susținând că le-a pierdut. Pentru ca cei de la casa de amanet să nu îi ia mașina înapoi, el a vândut fictiv bolidul, folosindu-se de duplicate.

Ce au anunțat polițiștii

„În urma perchezițiilor s-a stabilit că, în cursul anului 2022, un bărbat de 53 de ani, ar fi amanetat un autovehicul, obținând suma de 20.000 de euro. Ulterior, cel în cauză ar fi convins reprezentantul societății de amanet să utilizeze în continuare autovehiculul, împrejurare în care ulterior ar fi declarat în fals pierderea documentelor aferente autovehiculului, obținând duplicate de la autoritatea, în baza cărora a înmatriculat în altă ţară autoturismul în cauză”, informează, joi, Poliţia Judeţeană Argeş.

Citește și: VIDEO- A fost desființată cea mai mare rețea online de droguri din România. Vânzările aveau loc pe Telegram

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că bărbatul avea o relaţie apropiată cu proprietarul casei de amanet şi i-a cerut acestuia să îi dea maşina doar să o conducă, explicându-i că oricum nu poate face altceva cu ea, neavând actele.

După ce a scos duplicate, susținând că a pierdut cartea mașinii şi talonul, bărbatul care amanetase bolidul l-a vândut fictiv, înmatriculându-l în Bulgaria, însă a continuat să îl folosească.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Patru persoane cercetate după ce au urmărit cu mașina un băiat și o fată

Citește și: Tânără cu dizabilități din Covasna, supusă la tratamente inumane de proprii părinți

De altfel maşina a fost găsită la el şi ridicată de către polițiștii care, joi, au făcut două percheziții în acest dosar.

Citește și: Percheziții la vila lui Dan Diaconescu! Ce acuzații grave i se aduc fostului prezentator TV?! A fost săltat de mascați și dus la audieri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si