Boloş: Primele tranşe de pachete de igienă corporală şi pachete alimentare vor fi distribuite din 4, respectiv 15 iunie

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că prima tranşă de pachete de igienă corporală va fi distribuită din 4 iunie, iar din 15 iunie se vor distribui două tranşe de pachete alimentare destinate persoanelor aflate în risc de sărăcie.

I.C., vineri 22 mai 2020 , 07:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El a mai anunţat că 38.000 de asistenţi sociali vor primi un stimulent de 1.150 de lei, acordat o singură dată.

Marcel Boloş a spus, joi seară, că Guvernul a adoptat trei măsuri importante în domeniul fondurilor europene.

Citeste si: Tătaru: Guvernul a aprobat acordarea de măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate

"Prima măsură care este aşteptată de către cei care sunt beneficiarii pachetelor alimentare şi pachetelor de igienă corporală, în număr de peste 1,2 milioane de beneficiari.

Aici discutăm de o primă tranşă de pachete de igienă corporală pentru care va începe distribuirea începând cu data de 4 iunie şi apoi două tranşe de pachete alimentare, adică peste 2,4 milioane de astfel de pachete, care vor fi distribuite începând cu data de 15 iunie. Este o măsură aşteptată pe de-o parte de beneficiarii pachetelor alimentare care se găsesc astăzi în situaţie de risc de sărăcie, care au venitul sub venitul minim garnatat pentru acordarea ajutorului social, dar este o măsură aşteptată de industria de panificaţie, dar şi de indusitra alimentară, pentru că vizează atât produse de panificaţie- vă dau câteva exemple: de la făina albă de grâu, 35.000 de tone, cantitate care este inclusă în aceste pachete alimentare, până la conserve de carne de vită, peste 10.000 de tone, conserve de carne de porc, peste 6.000 de tone, este o cantitate importantă de produse care în aceasă perioadă sunt extrem de utile pentru industria de panificaţie şi industria alimentară", a explicat Boloş.

Potrivit ministrului, valoarea fondurilor europene alocate este 225 de milioane de euro, iar Guvernul contribuie cu partea de co-finanţare.

Citeste si: Rusia: Retragerea SUA din tratatul ”Cer Deschis” va afecta toate statele membre

"A doua măsură importantă este cea referitoare la asistenţii sociali. După cum se ştie, Guvernul României a avut o măsură similară pentru partea de personal medical implicaţi în criza coronavirusului.

De această dată, Guvernul României a aprobat pentru o altă categorie importantă de personal care s-a implicat în sprijinul vârstnicilor, este vorba de 38.000 de asistenţi sociali care vor beneficia de acest stimulent de risc social cu o valoare de 1.150 de lei, un efort de 45 de milioane de lei", a afirmat Marcel Boloş.

El a spus că acest sprijin se acordă o singură dată în sumă fixă, fiind "o formă de recompensare pentru cei care în această perioadă au avut grijă de cei care se află în centrele rezidenţiale, prsoanele vârstnice, dar

şi persoanele cu dizabilităţi".

A treia măsură se referă la autorităţile locale.

"Este pentru prima dată în istoria de programare ale României pentru utilizarea de fonduri europene, este primul guvern care alocă înainte cu opt luni de perioada de programare 2021-2027 un fond de 100 de milioane de eruo pentru pregătirea portofoliului de proiecte de infrastructură destinat autorităilor locale şi pregătirea separată a proiectelor mari de infrastructură ale României, proiectele acestea fiind importante pentru dezvoltarea României pe termen lung", a spus Boloş.

Citeste si: Caz fără precedent. Un bucureștean a fost încătușat pentru că a refuzat să i se ia temperatura la intrarea în magazin

El a spus că aceste resurse urmează să fie alocate pentru pregătirea de proiecte în domeniul regenerării urbane, pentru refacerea spaţiilor publice de locuit dintre blocuri, centre istorice, oarcuri urbane, dar şi pentru infrastructură rutieră judeţeană.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Jador, momente cumplite la Survivor Romania! "Ma doare burta rau!"... Jador, momente cumplite la Survivor Romania! "Ma doare burta rau!" Faimosul este luat urgent cu ambulanta, chiar inainte de a intra pe traseu!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din... Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din România a ajuns pe Terra de câteva luni”
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si