Bombe alimentare in depozite. Mustele si gandacii misuna printre produse, iar oamenii continua sa le cumpere. "Riscul de imbolnavire este maxim"

N-au nicio ruşine să ne vândă boală curată. După ce ieri, inspectorii sanitar veterinari descopereau intr-un depozit din Bucureşti adevărate bombe alimentare, astăzi situaţia se repetă în alt depozit. Aici mişună mustele, gândacii iar alimente sunt depozitate în lăzi frigorifice mizerabile. Ca să nu mai vorbim că nu au acte de provenienţă.

Editor: Viorela Precupas vineri 05 august 2016 , 19:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

-Pulpa curcan fara element de identificare, dezambalat, expus impreuna cu produse ambalate de toate categoriile. Asa ceva nu se poate!

-Gandac intr-o unitate de alimentatie publica si probabil ca nu e unicul.


Imaginile sunt filmate intr-un depozit in care zeci de comerciati ne vand boala curata.
Mizeria e crunta, mirosul greu de suportat iar gandacii si mustele misuna in voie.

Nimeni nu stie de cand zac aceste bucati de macriu in aceasta lada frigorifica mizerabila. Cei mai multi comerciati au dat bir cu fugitii imediat ce echipele de control au descins in depozit.

-Ar trebui depozitat la -18 grade, ceea ce nu se intampla, n-are elemente de identificare, este decongelat, abdomenul flasc.

-Ar mai fi bun de mancat?

-Nu! Sub nicio forma! Ne-am imbolnavi.


Mezelurile, maslinele, branzeturile, toate sunt inghesuite la gramada intr-o hala murdara, fara lumina, in care temperatura e aproape aceeasi cu cea de afara.

Data congelarii: 30.07.2016.
Sunt valabili pana in 25.01.2017, dar atat timp cat nu mai sunt comgelati este intreruperea lantului frigoric. Si atunci nu mai trebuie scosi la vanzare. Da, se confisca si se da amenda.

ADRIAN VASILE director DSVSA Bucuresti: Avand in vedere ca suntem in toiul verii, riscul de imbolnavire a populatiei este maxim.

Nici ouale nu stau la rece, asa cum ar trebui.

-Ouale sunt calde. Sunt calde pentru ca si temperatura din hala este ridicata.

-E cald. Zici ca a fost fiert. Da, expus pentru eclozare. Nu acestea sunt conditiile de depozitare a oualor!


Cu toate acestea, oamenii continua sa cumpere din depozitul care a mai fost controlat, dar care si-a redeschis portile de fiecare data.

-Ce ati cumparat?
-Peste, pasare, cascaval, sana.

-De ce veniti aici?
-E mai ieftin si gasesti de toate dintr-o data.


La fel a gandit si acest barbat care a urcat in duba ruginita mai multe lazi cu branza pe care vrea sa le duca pana in Constanta.

-Toate sunt etichetate?
-Nu sunt acelea din spate.
-Ba da, doamna! Acele trei din spate.


Luat la intrebari, omul incearca sa gaseasca explicatii.

-Aduceti-ne si noua actul de dezinfectie al masinii.
-Nu am.
- Aveti echipament de protectie? Aveti carnet de sanatate?
-Nu am. Il am la firma.


ADRIAN VASILE director DSVSA Bucuresti: Patronii acestui depozit si chiriasii acestui depozit trebuie sa inteleaga ca daca nu respecta legea, consecintele sunt grave si deosebit de grave.

Sa nu credeti ca se intampla numai in capitala. La Brasov, un comerciant depozita in soare mii de litri de suc, sute de conserve, pufuleti si ciocolata.

Numai ferite soare nu sunt miile de produse care ar fi putut ajunge pe mesele noastre.

Sorin Susanu- comisar sef CRPC: Ieri a fost din nou avertizat ca trebuie sa ia de urgenta masuri in vederea remedierii situatiei si dupa cum vedeti, nu le-a luat. Documentele care atesta primirea marfii arata ca sunt produse primite si de peste o saptamana.

Agentul comercial risca acum o amenda usturatoare si chiar sa i se puna lacatul pe usa.Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si